Gmail başa mı yerleşti?

Yeni açıklanan rakamlara göre en çok kullanılan web tabanlı e-posta hizmeti, o!

E-postanın yeni lideri

Google, I/O konferansı sırasında Gmail'in şu anda ayda 425 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanıldığını açıkladı. Eğer bu rakam doğruysa, şirketin Ocak başında bir mali konferansta açıkladığı 350 milyon Gmail kullanıcısı rakamını büyük ölçüde arttırdığı anlamına geliyor.

Bu sonucu daha da çarpıcı kılan, bu kullanıcı sayılarıyla Gmail'in, Microsoft'a ait olan Hotmail'i aşmış olması. Haziran 2011'de Microsoft, Hotmail'in 360 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamıştı, ancak o günden bu yana rakamları güncellemedi.

Ancak bu rakamın doğruluğu şu anda tartışılıyor. ComScore'a göre Hotmail hala 325 milyon farklı ziyaretçi ile birinci sırada. Yahoo e-posta hizmeti 298 milyon kullanıcı ile onu takip ediyor. Gmail ise 289 milyon kullanıcı ile üçüncü sırada. Ancak ComScore, bu rakamın sadece ev ve işyerlerindeki bilgisayarları kapsadığını, mobil ve İnternet kafe kullanıcılarının bu sayıya dahil olmadığını belirtiyor. Yahoo ve Microsoft, ComScore'un rakamlarını esas alıyorlar. Google, üçüncü şahıslar tarafından tespit edilmiş sayılar üzerinde yorum yapmayacağını belirtiyor.

Yine de, özellikle Android cihazların satışındaki artış, Gmail'in mobil kullanımını arttırmış ve üye sayısını yükseltmiş olabilir.

Okuyucu Yorumları