Gmail'den Facebook'a tokat!

Facebook Gmail'e meydan okur da Gmail geri durur mu? İşte Gmail'in Facebook'a meydan okuyan yeniliği

Gmail'den Facebook'a tokat!

Google'ın tanıttığı yeni Gmail özellikleri, Facebook'a direkt bir karşılık niteliği taşıyor.

Google Buzz
isimli sosyal ağ aracı sayesinde Google artık Gmail kullanıcılarının detaylı sosyal durum güncellemelerini kolayca görüntülemesine ve güncellemesine izin verecek.

Gmail kullanıcıları böylece Facebook'a gerek kalmadan durum güncellemeleriyle hızlı sosyal paylaşım yapabilecek. Durum güncellemesi denilen özellik, kullanıcı isminin yanında değiştirilebilen ve bakan herkesin gördüğü kısa mesaj oluyor.

Basit görünmesine karşın çok güçlü bir özellik ve sosyal ağlardaki dinamizmin temel araçlarından birisi bu durum güncellemeleri. Ayrıca Gmail, kullanıcılara YouTube ve Picasa üzerinden içerik paylaşma imkanı da sunacak. Böylece Facebook üzerinden durum, video ve fotoğraf paylaşımının Gmail'da birebir alternatifi olacak.

Cep telefonlarında hatta haritada!

Cep telefonlarında hatta haritada!
Facebook, Twitter, MySpace ve belki de MSN bundan etkilenecek

Gmail altında Google Buzz sekmesi yer alacak. Buzz'ın sunduğu özellikler Android tabanlı cep telefonlarında da yer alacak. Elbette bu cep telefonları içerisinde Google Nexus One da yer alıyor.

Android tabanlı ceplerle kısıtlı kalmayan özellik, internet tabanlı bir uygulama aracılığıyla iPhone üzerinde de kullanılabilecek. Masaüstü, dizüstü ya da cep telefonu, internete erişilebilen her yerde kullanılabilmesi amaçlanıyor.

Google Buzz üzerindeki paylaşımları Google Maps'ın mobil sürümünde harita üzerinde de görmek mümkün olacak. Bugün Gmail kullanıcılarının yüzde 1'i için bu hizmet açılacak. Bir hafta içerisinde ise bütün Gmail kullanıcıları Google Buzz kullanabilecek.

Facebook, Twitter ve MySpace yerine kullanıcıların Google Buzz'ı yeğleyip yeğlemeyeceğini göreceğiz.

Bağlantı: Google Buzz

Okuyucu Yorumları