Google 761 dolarını kaptırmadı.

Facebook'un korkulu rüyası, Google'ı dize getiren Aaron Greenspan bu sefer kaybetti.

Google 761$'ını geri aldı

Greenspan'in başarısını daha önceki haberlerimizde duyurmuştuk. Kısaca özetlersek Greenspan Google'a AdSense hesabının sebep belirtilmeden kapatılması yüzünden açtığı davada hesabında biriken 721$ ve dava masrafı olan 40$ karşılığı 761$ kazanmış ve daha sonra çeşitli makaleler yazarak başarısını duyurmuştu.

Davadan sonra Google'dan gelecek çeki beklemeye başlayan Greenspan, Google'dan gelen bir postayı açtığında çek yerine bir başka dava dilekçesi ile karşılaşınca oldukça şaşırdı. Dilekçede Google Greenspan'in açtığı davaya itiraz edip bir üst mahkemeye taşıdığı belirtiliyordu.

Davaya resmi avukatları ile katılan Google, Greenspan'in önüne hesabının kapatılmasını açıklayan birçok doküman koydu. Ayrıca Greenspan'in kendi yazıp yine kendi sitesinde ücretsiz olarak yayınladığı makaleleri öğrencilere ödev olarak sattığını öne sürerek ve bu şekilde biraz bel altına vuran Google avukatları davayı kazandı ve şirketlerini Greenspan'e 761$ ödemekten kurtardı.

Davada Greenspan'in hesabının kapatılması ise Greenspan'in boş olan sitesinde AdSense reklâmlarının üzerine koyduğu "Pick a link" yani "Bir bağlantı seçin" yazısı olarak gösterildi. Gerçekten de AdSense koşullarına aykırı olan bu cümle Greenspan'e 40$ dava masrafına ve Google'da kalan 721$'ına mal oldu.

Okuyucu Yorumları