Google'a sormadan arabayı fişe takmayın!

Google, bu kez kafayı çok farklı bir konuya taktı: İşte internet devinden çok ilginç bir proje...

Google'dan çılgın proje!

Son zamanlarda artan elektrikle çalışan otomobil merakı henüz emekleme devresinde olsa bile geleceği oldukça parlak görünüyor. Hem yakıt rezervlerini, hem de doğayı koruyan bu araçlar şu an için yaygın değil ama giderek çoğalmaları bekleniyor. Peki bu araçlarında çoğaldıklarında ne olacağını hiç düşündünüz mü? Siz düşünmediyseniz bile Google bu konuda kafa yormaya başladı.

Arama motoru devinin İklim Değişimi ve Enerji Girişimi Direktörü Dan Reicher şöyle söylüyor; "Bu tip konuları ele alırken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sıcak bir Haziran gününde 5 milyon Kaliforniyalı evlerine dönerken hepsinin birden aynı anda arabalarını fişe takmalarını istemezsiniz". Gerçekten de bir şehirde 5 milyon elektrikli aracın aynı anda şarj edilmeye başlanması en gelişmiş alt yapıların bile kolay kolay altından kalkabileceği bir durum değil.

İşte Google bu yüzden özel bir yazılım geliştirmeye karar verdi. Elektrikle çalışan araba sahiplerinin sayısının artması durumunda güç kaynaklarında meydana gelecek aşırı yüklenmeleri engellemeyi hedefleyen bu yazılım ile olası sorunları önlenmesi mümkün olabilecek.

Okuyucu Yorumları