Google, Haritalar hizmetinin bu önemli özelliğini sessiz sedasız kapattı

COVID-19 pandemisi ile birlikte Google Haritalar’a eklenen bu özel katman, sessiz sedasız kaldırıldı.

Google, bu Haritalar özelliğini sessiz sedasız kapattı

COVID-19 salgını iki yıl önce dünyayı gerçekten çok fazla etkiledi ve her şey durma noktasına geldi. Google ise, Google Haritalar'da kullanıcıların belirli bir bölgedeki COVID-19 vakalarının sayısını izlemesine olanak tanıyan bir COVID-19 katmanı getirdi. Ayrıca Apple ile birlikte çalışarak COVID-19'a maruz kalma bildirimlerini sundu, ancak hiçbir zaman gerçekten başarılı olmadı.

Daha sonra Google Haritalar, bir işletmenin hastalığın yayılmasını engellemek için COVID-19 önlemleri alıp almadığını gösteren özel özelliklere de sahip oldu. Şimdi ise, COVID-19 katmanını Google Haritalar'dan kaldırarak pandeminin sona erdiğini ilan etmiş oldu.

Google resmi olarak pandeminin bittiğini beyan etmese de, çeşitli nedenlerle, dünya genelinde COVID-19 vakalarının sayısının düştüğünü söylemek yanlış olmaz. Sadece günümüzde COVID hakkında daha fazla ve daha güncel bilgiyi internetten edinmek mümkün ve bu, Google Haritalar'ın verebileceğinden çok daha detaylı.

COVID-19 bilgileri Google Arama, Haritalar ve diğer Google ürünleri aracılığıyla sunulmaya devam edilecek. Google bu katmanı kaldırma nedenini destek sayfasında “ilginin düşmesi” olarak açıkladı.

Google, "Kullanımdaki düşüşün bir sonucu olarak, COVID-19 katmanı Eylül 2022 itibarıyla mobil ve web için Google Haritalar'da artık kullanılamamaktadır, ancak yine de COVID-19 hakkında aşağıdakiler gibi en son yararlı bilgileri bulabilirsiniz" diyor ve devam ediyor: “Google Haritalar'da test siteleri ve aşı merkezleri gibi yerler bulunmaya devam edecek.