Google'dan Chrome'a yeni logo!

Google, tarayıcısı Chrome'un klasik logosunu tarihe gömdü, yeni logoyu resmen duyurdu. İşte o logo!

İşte Chrome'un yeni logosu!

Google, tarayıcısı Chrome'u sürekli geliştiriyor. Bu çalışmaların büyük kısmı tarayıcının teknik özellikleri ile ilgili olsa da, kozmetik olarak adlandırılan değişikliklere de rastlamak mümkün. Son birkaç haftadır Google'ın Chrome tarayıcısının logosunu değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyordu ve sonunda Google resmi bir açıklama ile Chrome'un yeni logosunu duyurdu. Yeni logo şimdilik sadece geliştiriciler tarafından kullanılan özellikler ile birlikte görülebilecek ama kısa zaman içinde tüm kullanıcılar için yeni logo geçerli olacak.

Yeni logo öncekine göre son derece sade görünüyor. Chrome'un yeni logo çalışması tek bir kişi tarafından değil, bir grup çalışması ile oluşturulmuş durumda. Google'ın tarayıcısı için yeni bir logoya ihtiyaç duymasının sebebi ise, Chrome'un eski logosunun firmanın hemen hemen tüm hizmetlerinde öne çıkardığı basitlik ve sadeliği karşılayamaması.

Yeni Chrome logosunu haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz...

İşte Chrome'un yeni logosu...

İşte Chrome'un yeni logosu...
İşte Chrome'un yeni logosu...

Chrome'un daha hızlı, daha hafif ve herkes için daha kolay bir kullanım sunuyor olma iddiası yeni logo ile daha net bir şekilde ifade ediliyor olacak. Öncelikle logo, daha önceki logo gibi 3 boyutlu bir görünüme sahip değil; bunun yerine 2 boyutlu bir logoya geçiş yapılmış. Ancak klasik Google Chrome renkleri, yeni logoda da yerinde duruyor.

Yeni logonun tüm kullanıcılar tarafından görülmesi ve kullanılmaya başlanması ise birkaç haftayı bulabilecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları