Google'ı kim kapattı? Açıklıyoruz!

CHIP Online araştırdı: Google'ın kapanmasına neden olan davayı kim açtı?

Google'ı kim kapattı?

Yasakların ardı arkası kesilmiyor.

Google mesaj gruplarına erişim mahkeme kararıyla engellendi. Google hakkındaki kapatma davasını daha önce CHIP Online olarak sizlere yayınlamıştık.

Yasaklı alan ise http://groups.google.com adresinde bulunuyor. Ama içinizi ferahlatabilecek diğer haber ise, en azından Google'ın arama yaptığınız bölümü açık.

Yasak Mesajı ise aşağıdaki gibi:

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 14.03.2008 tarih ve 2008/15 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2008/15 of T.C. Silivri 2.Civil Court of First Instance

Google Groups'u kapatan davayı kim açtı?

Google Groups'u kapatan davayı kim açtı?
Google Groups: Artık sansürde

Google'dan açıklama:
Google yetkilileri yaptıkları açıklamada; ' Google.Groups'a Türkiye'den erişim, yapılan bir şikayet nedeni ile engellenmiştir. Kapatma kararının alınmasına neden olan dava konusunu inceliyoruz ve her zaman olduğu gibi Türk yetkilileri ile bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için birlikte çalışmaya hazırız' dedi.

CHIP Online notu: Yaptığımız araştırmalar, şikayetin kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar tarafından yapıldığına işaret ediyor. Konu, bir tartışma grubunda kişilik haklarına zarar verici yazışmaların söz konusu olması.

Detaylar netleştikçe sizlere buradan duyurmaya devam edeceğiz.


Google Groups'un kapatılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi aşağıdaki yorum formunu kullanarak bize ulaştırın.

Okuyucu Yorumları