Google'ın bilinmeyen yüzü!

Google'ın bu 10 hizmetini muhtemelen daha önce hiç duymadınız... İşte Google'ın bilinmeyen yüzü!

Google'ın 10 "hayaleti!"

Google ürünlerinin sayısı, her geçen gün artıyor. Google zaman zaman, her ne kadar bu hizmetlerini acımasızca ve toplu bir biçimde kapatsa da ismini duymadığımız birçok hizmet hala yürürlükte ve kullanıcıların hizmetinde. İşte bunlardan bazıları:

1. Google Takeout: Bu hizmet sayesinde Google'daki verilerinizin bir arşivini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

2. Google Mars: Google Earth'ı duymuş olma ihtimaliniz yüksek. Google Mars ise uzay aracı iniş noktalarını kontrol etmenize, kraterleri incelemenize izin veriyor.

3. Google Health: Google'ın umduğunu elde edemediği ürünlerden bir tanesi olan Google Health'ün amacı, sağlık konusunda giriş sayfanız olmaktı. Hizmet 1 Ocak 2013'de resmen kapanacak.

Google SketchUp, Correlate ve diğerleri

Google SketchUp, Correlate ve diğerleri
Panoramio

4. Google SketchUp: Oldukça faydalı olabilecek bu hizmet ile 3D nesneler oluşturmak oldukça kolay. Topluluk tarafından meydana getirilen nesnelere bu galeriden ulaşabilirsiniz.

5. Google Correlate: Correlate, veri örnekleri arasındaki desenleri bulmanıza yardımcı oluyor.

6. Google Sites: İnternette kendi içeriğinizi paylaşmak istediğinizde Google Sites, iyi bir seçenek olabilir.

7. Google HotPot: Çok sayıda yemek öneri sitesinin yanında biraz garip dursa da, Google HotPot hâlâ hayatta. Hizmet, Google Places ile entegre oluyor.

8. What Do You Love: Hizmet, yaptığınız aramayla ilgili farklı Google ürünlerini araştırıyor ve size içerisinde dolaşması kolay bir sonuç sayfası gösteriyor.

9. YouTube Feather: YouTube Feather, aslında YouTube'un alt bir ürünü. 2009'da ortaya çıkan hizmet, hala deneme aşamasında ve YouTube'u "hafif" bir hale getirerek bağlantınızı ve web tarayıcınızı hızlandırmayı amaçlıyor.

10. Panoramio: Panoramio, kullanıcılara fotoğraflarını Google Maps üzerinde paylaşmalarına izin veren bir fotoğraf paylaşım topluluğu.

Okuyucu Yorumları