Google Keep, Docs ile Berbaber Çalışıyor

Google'ın popüler not alma aracı Keep, artık Google Docs ile beraber çalışacak!

Google Keep'e Docs entegrasyonu!

Google'ın faydalı not alma uygulaması Keep, resmi olarak G Suite statüsüne yükseliyor. Google'ın bir blog yazısına göre Keep artık bulut uygulamaları sıralamasının çekirdek bir üyesi olmuş durumda ve kullanıcılar, çalışma alanları içerisinde rahatlıkla not alabilir, eski notlara bakabilir ve paylaşabilirler. Ayrıca firma, Keep'i Google Docs içerisinde daha da kullanışlı hale getirmek için bazı yeni özellikler de eklemiş durumda.

Ayrı bir blog yazısında Keep ürün yöneticisi Mario Anima yeni özellikleri kısaca tanıttı. Bu yeni özelliklerin arasında, not parçalarını direkt olarak Keep'ten tutup çekerek Google Doc'un içerisine aktarabilmek de yer almakta. Keep sekmesi de araçlar menüsünün içerisinde yer alıyor ve kullanıcıların bir yan panel aracılığı ile notları arasında arama yapmalarına imkan tanıyor.

Arama sonuçları kartlar olarak gözüküyor ve ana düzenleme penceresine taşınabiliyorlar. Ayrıca sistem ters yönde de çalışıyor ve Google Doc yan çubuğundan veya direkt olarak yazıya sağ tıklayarak "Keep not defterine ekle" seçeneği ile Keep içerisine aktarım yapılabiliyor. Bu yeni notlar, büyük ihtimal ile orijinal belgeye bağlantılarını korumaya devam edecekler.

Google'ın söylediğine göre yeni Docs-Keep eşleşmesi, önümüzdeki birkaç gün içerisinde G Suite içerisindeki herkes için sunulacak olmalı...

Okuyucu Yorumları