Google Maps: Kötü adamlar biz değiliz!

Bitmeyen suçlamalara Google Maps'in patronu da dayanamadı, nihayet tüm iddialara yanıt verdi!

Google Maps şeytan değil!

Google Maps ile neler yapılabilir? Tıklayın...

Google'ın uydu görüntülerini kullanarak dünyanın farklı açılardan görünüşlerini kullanıcılara sunduğu Google Maps hizmetini suçlamak artık bir alışkanlığa dönüştü. Sokaklarda uygunsuz davranışlarda bulunanlar, Street View'a yakalanınca kişisel haklarının ihlali yüzünden Google Maps'e kızıyorlar. Diğer yandan terörle mücadele etmekte zorlanan ülkeler bile, suçu Google Maps'e atarak üzerlerindeki baskıdan kurtulmayı tercih ediyorlar. Popüler hizmetin baş yöneticisi John Hanke sonunda dayanamadı ve isyan etti; "Kötü adamlar biz değiliz!"

Mısır'daki terör eylemlerinde ve Hamas'ın Google Maps'i kullanarak roket attığının bilinmesi eleştirileri körüklerken, Hanke; "Google Maps olmasaydı, Mısır'daki terör eylemi gerçekleşmeyecek miydi?" diye sordu. "Cep telefonları bir yandan hayatı kolaylaştırırken, diğer yandan bomba ateşlemekte kullanılıyor" diye konuşan Hanker bu tip suçlamaların batıda büyük oranda bittiğini ama hükümetlerin her şeyi kontrol etmeye alıştığı bölgelerde halen devam ettiğini öne sürdü.

Google Maps'te uydu görüntülerinin genellikle ancak yılda bir kez güncellenebildiğini ama buna rağmen bazı insanların sürekli gözetlendiği hissinden kurtulamadığını söyleyen Hanke, Street View'da ise kişilerin gizliliklerini sağlamak için yüzlerinin ve araç plakalarının otomatik olarak örtüleceği yöntemler üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Okuyucu Yorumları