Google, Project Loon'u ondan mı çaldı?

Google'ın uzun zamandır hakkında konuşulan internet projesi, aslında çalıntı mı?

Google, o projeyi çaldı mı?

Google'ın Project Loon olarak bilinen "balon projesi", atmosfer üzerinde uçan balonlarla tüm dünyaya internet erişimi sağlamayı amaçlıyor. Bu gerçekten çılgın bir fikir üzerine geliştirilmiş çılgın bir proje gibi görünüyor olsa da, Google'ın bunu yapacağından şüphe yok. Ancak bu çılgın fikir Google'a mı ait? İşte bununla ilgili sular şu sıralar bir hayli bulanık.

Space Data Corporation (SDC), Project Loon fikrinin kendilerine ait olduğunu ve arama motoru devinin bu fikri onlardan edindiğini iddia ediyor. Bu iddianın temeli ise 2007 yılına kadar dayanıyor. 2007 yılında bir araya gelen Google'dan Larry Page ile Sergey Brin ve Space Data Corporation yetkilileri, "internet balonu" fikri üzerine konuşmuşlar ve bu fikri atan Space Data Corporation'a yatırım yapmak üzere gizli bir sözleşme imzalamışlar. Ancak daha sonra Google, bu bilgiler ışığında bir prototip yapma yoluna gitmiş.

Buna göre Google'ın bu projeyi kendilerinden çaldığını iddia eden Space Data Corporation, önümüzdeki dönemde kozlarını mahkeme salonlarında paylaşacak gibi görünüyor. Bakalım bu karşılaşmayı kim kazanacak.

Okuyucu Yorumları