Google'a yöneltilen suçlamalar bitmiyor!

Google'ın adeta yakasına yapışan AB Komisyonu, internet devini yeni bir iddia ile bir kez daha suçladı!

Google'a yöneltilen suçlamalar bitmiyor!

Avrupa Komisyonu, bir kez daha Google'ın peşine düşmüş durumda ve teknoloji devinin konumunu kullanarak kendi alışveriş hizmetine, arama sonuçlarında öncelik verdiğini iddia etmekte.

Komisyon üyesi Margrethe Vestager, yaptığı açıklamada Google'ın hayatımızı değiştiren pek çok yenilik ve ürün geliştirdiğini ancak bunun, Google'a diğer firmaların rekabet şansını kısıtlama hakkını vermediğini söylemekteydi. Açılan davanın ilerlemesi için ise artık Google'ın iddialara cevap vermesi bekleniyor. Söylenenlere göre teknoloji devi, 3 milyar avroya kadar bir ceza ile karşı karşıya.

Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, yeniliklerinin ve ürün geliştirmelerinin Avrupalı tüketiciler için seçenekleri arttırarak rekabeti desteklediğine inandıklarını söylemekteydi. Sözcünün belirttiğine göre firma, Komisyon'un yenilenen davalarını inceleyerek önümüzdeki haftalarda detaylı bir cevap sunacak.

Kaliforniya merkezli firma aynı zamanda da Android yazılımındaki davranışları için de AB tarafından incelenmekte.

Vestager'in söylediğine göre yapılan incelemeler, Google'ın AB anti-tekel kanunlarının dışına çıktığını göstermekte ve Komisyon, Avrupalı pazarlarda adil bir rekabetin olması için harekete geçmiş durumda...

Okuyucu Yorumları