Görünmeyeni gören kamera geliyor...

Bu yeni teknolojinin görevi size gördüklerinizi değil, görmediklerinizi göstermek...

Görünmeyeni gören kamera!

Havaalanlarında kullanılan tarayıcılara benzer bir cihaz artık betonarme binalardaki kusurların bulunmasından ya da deri kanserinin tespitine birçok alanda kullanılabilecek. Missouri Üniversitesi'nden Dr. Reza Zoubghi liderliğinde geliştirilen bu yeni teknoloji, bir el kamerası sayesinde mikrodalgaları kullanıp maddelerin içerisine göz atabiliyor.

Zoughi'nin açıklamalarına göre; uçakların dayanıklılığı, betonarme köprülerin ayaklarının sağlamlığı, uzay araçlarındaki maddelerin dayanımı, insanlardaki deri hastalıklarının birçoğu bu teknoloji sayesinde görülebilir.

Cihazın kullanımı da oldukça basit; nesnelerin odaklı fotoğrafları çekiliyor ve saniyede 30 görüntünün çekildiği teknoloji bir dizüstü bilgisayarda görüntü veriyor. Tüm sistem bir dizüstü bilgisayar bataryasına benzer bir bataryayla birkaç saat boyunca çalışabiliyor.

Zoughi mikrodalgaların kullanımını şu şekilde açıklıyor; "X-ışınlarının aksine, mikrodalgaların iyonlaştırma özelliği yoktur ve yalnızca biraz ısınmaya neden olabilirler. Ancak bu kameranın yüksek hassaslığı ve diğer özellikleri mikrodalgaların çok düşük güç seviyelerinde çalışmasını sağlar."

Okuyucu Yorumları