Görüntülü konuşmaya bir türlü alışamadık!

Birkaç yıl önce hepimiz "keşke" deyip onu hayal ediyorduk ama sonuç tam bir hüsran oldu...

Bir türlü alışamadık!

Avea'nın teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, cep telefonuyla görüntülü görüşme hizmetine Türkiye'nin henüz alışamadığını, görüntülü görüşme oranının tüm görüşmeler arasında yüzde 1'in altında kaldığını bildirdi.

Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de kısa bir süre önce başlayan görüntülü görüşme hizmetinden faydalanmak için hem arayan hem de aranan kişinin cep telefonunun 3G uyumlu olması ve 3G hizmetine abone olması ve kişilerin yine 3G'nin kapsama alanında bulunması gerektiğini anımsattı.

Bu üç koşulun aynı anda bulunmayabilmesi ya da kişilerden herhangi birinin görüntülü görüşmeye uygun olmaması gibi nedenlerle Türkiye'de görüntülü görüşmenin ilgi görmediğini ifade eden Şahin, "Görüntülü görüşmenin oranı tüm görüşmeler arasında yüzde 1'in altında kaldı" dedi.

AR-GE çalışmalarına da dikkati çeken Coşkun, bu konuda sadece Türkiye'de değil dünyada lider kuruluşlar arasında yer aldıklarını, son 5 yılda AR-GE'ye 65 milyon lira yatırım yaptıklarını, önümüzdeki 2 yılda da 60,4 milyon lira yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

Hurriyet

Okuyucu Yorumları