Güneş tutulmasını burada izlediler

İstanbullular güneş tutulmasını Celestron ile izledi.

Güneş tutulmasını izlediler

Türkiye distribütörlüğünü Eyüboğlu'nun yaptığı dünyaca ünlü teleskop, dürbün ve mikroskop markası Celestron, Güneş tutulmasını Mall of İstanbul'da kurduğu stantta ziyaretçileriyle beraber takip etti. Yılın ilk ve en önemli gök olaylarından olan Güneş tutulmasını İstanbullular, Mall of İstanbul ana giriş kapısında yer alan Celestron standında yakından izleme şansını elde ettiler.

Bu yılın en önemli gök olaylarından olan tam Güneş tutulması, 20 Mart Cuma günü Türkiye'de parçalı tutulma olarak gerçekleşti. Ay'ın Güneş ve Dünya arasına girerek açısal büyüklüğüyle Güneş'i örtmesiyle oluşan tutulma, Türkiye'nin her ilinden de kısmi bir şekilde gözlemlendi.

Bu yılın ilk Güneş tutulması, saat 09.40'ta başlayıp 13.50'ye kadar sürdü ve Türkiye'den parçalı olarak gözlemlendi Ay'ın Güneş'in sadece yüzde 40'ını kapatmasıyla görülen tutulma, Türkiye'de Güneş'in hilal şeklinde görünmesini sağladı. İstanbulluları bu önemli gök olayını yakından gözlemlemeye davet eden Celestron, Mall of İstanbul ana giriş kapısında kurduğu stantta yoğun ilgiyle karşılaştı. Hava koşulları nedeniyle zaman zaman net bir gözlem yapılamamasına rağmen özellikle çocukların Celestron standına ilgisi büyüktü. Tutulmayı takip etmek için standı ziyaret eden çocuklara Celestron, dürbün, bere ve frizbi hediye etti.

Okuyucu Yorumları