Güzellerin kabusu hacker için yolun sonu!

Scarlett Johansson, Mila Kunis ve fazlası... Tüm bu güzellere kök söktüren hacker yolun sonuna geldi

Güzellerin kabusu bitti!

Scarlett Johansson, Christina Aguilera ve Mila Kunis'in bilgisayarlarında ne var dersiniz? Bunu biz ya da siz bilemiyoruz ama o biliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir hacker, 50'dan fazla kişinin bilgisayarını hack'lemekten suçlanıyordu, sonunda yakalandı. Hack'lediği bilgisayarlar arasında yukarıda saydığımız ünlülerin bilgisayarları da var.

Bilgisayarlarınızdaki belgelere izinsiz erişmek, onları almak ve hatta çıplak fotoğrafları internet üzerinde yaymak gibi eylemlerden aranan 35 yaşındaki Christopher Chaney, Florida'da yakalandı. Toplamda 26 farklı suçtan aranan Chaney, FBI'a göre bilgisayarlara, kurbanının sosyal medyada kullandığı siteler üzerinden ulaşmış ve tarayıcılardaki açıklardan faydalanarak izinsiz giriş yapmış.

Sosyal medyadaki ipuçlarından yola çıkarak kullanıcı adı ve şifrelere ulaşan hacker, finansal bilgilerden, film senaryolarına, kişisel konuşmalardan çıplak resimlere kadar tüm bilgilere ulaşmış. Hatta bunların bir kısmını internet üzerinden dağıttığı da verilen bilgiler arasında.

Hacker'ın yakalandığı operasyonun ismi Hackerazzi. Şaka olmayan bu isimli operasyonda yakalanan Chaney eğer tüm iddialardan suçlu bulunursa, 121 yıla kadar hapis cezasına mahkum olabilir.

Okuyucu Yorumları