Hacker'lar Tesla Model 3'ü Hackleyerek Kazandı

Hacker'lar bir Tesla aracını daha hackledi, ancak bu sefer bir hırsızlık olayı söz konusu değil!

Hacker'lar Tesla'yı eve götürdü

Hacker'lar bir Tesla aracını daha hackleyerek kayıplara karıştı ancak bu sefer bir hırsızlık olayı söz konusu değil. Geçtiğimiz gün düzenlenen Pwn2Own hack yarışmasında hackerlar Tesla araçlarının kontrol panelinde bulunan internet tarayıcısının bir güvenlik açığını ortaya çıkardı ve ödül olarak elektrikli araçlardan birinin sahibi oldu.

TechCrunch'ın raporuna göre Richard Zu ve Amat Cam isimli iki hackerdan oluşan Fluoroacetate takımı, bir takım güvenlik önlemlerinia aşmayı başararak tarayıcı üzerinde istedikleri bir mesajı görüntülemeyi başardı. Tesla, ortaya çıkan güvenlik açığının yakın zamanda yayınlanacak olan bir güvenlik güncellemesi ile kapatılacağını açıkladı. Fluoroacetate takımı ise yeni Tesla araçlarının yanı sıra 375.000 dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Tesla, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu güvenlik açığını ortaya çıkarmak için olağanüstü seviyede yetenek ve çaba gerektiğinin farkındayız. Bu sebeple bu iki araştırmacıya araçlarımızın caddelerdeki en güvenli araçlar olmasını sağlamamıza yardım ettikleri için teşekkür ediyoruz."

Ancak belirtmek gereken bir nokta var, hackerların keşfettiği güvenlik açığı sadece aracın internet tarayıcısını etkiliyor. Söz konusu güvenlik açığı, hackerların aracın kontrolünü ele almalarına veya benzeri bir işlem yapmalarına izin vermiyor.

Aynı hacker konferansında yüz binlerce dolar Apple Safari, Microsoft Edge, Microsoft Windows, VMware Workstation ve Mozilla Firefox üzerinde keşfettikleri güvenlik açıkları için hackerlara ödül olarak verildi.

Tesla adına bir diğer haber de Elon Musk'ın Twitter üzerinde yaptığı açıklamada araç yazılımına dahil olan internet tarayıcısının Chromium açık kaynak kodu tabanına geçiş yapacağını duyurdu. Chromium, Google'ın popüler tarayıcısı Google Chrome'a da güç veriyor.

Bu gelişmenin Tesla'nın araç içi internet tarayıcısını daha güvenli yapıp yapmayacağını zaman gösterecek ama her ne sebeple olursa olsun araç kullanırken internet tarayıcısını kullanmaya çalışmamanızı tavsiye ederiz.

Okuyucu Yorumları