Haiti depreminden mucize gibi kurtuluş!

Haiti depreminden mucize gibi bir kurtuluş öyküsü: Başroldeki isim ise hiç de yabancı değil!

Depremden mucize kurtuluş!

12 Ocak'ta meydana gelen Haiti'deki 7 şiddetindeki depremin feci sonuçları ile ilgili halen net bir bilgi yok.

Uzmanlar ölü sayısının 100 bin ile 200 bin arasında olduğunu tahmin ediyorlar. Kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği Haiti'den zaman zaman sevindirici kurtarma haberleri de geliyor. Bu haberlerin biri de şu anda Miami'deki bir hastanede tedavi gören bir Amerikalı adamla ilgili. Dan Woolley göçük altında 65 saat kaldıktan sonra kurtarılabildi ve bu kadar süre hayatta kalmasını sağlayan cebindeki iPhone'u oldu.

Woolley deprem olduğunda bir oteldeydi ve otel yıkıldığında onun için önce her şey karardı. Adından aklına cebindeki iPhone'u geldi ve iPhone'un ışığı ile önce çevresindeki durumu, ardından da yaralarını inceledi. O karanlıkta iPhone'un ışığı sayesinde net bir şekilde her şeyi görme şansına sahip olan Woolley, ardından telefonundaki bir ilk yardım uygulamasını çalıştırdı ve kendisine teşhis koymaya çalıştı.

Ve kurtuluş anı; başrolde yine iPhone var!

Ve kurtuluş anı; başrolde yine iPhone var!

Bu sayede kırılan bacağını ve yaralarının derinliğini ölçebilen Woolley uygulamadan öğrendiği teknik sayesinde kendisine ilk yardım yaptı. Yaralarını uygulamada gösterildiği gibi saran ve bacağını uygun şekilde sabitledikten sonra kaza sonrası şoka girmemek için nelere dikkat etmesi gerektiğini de yine iPhone'daki uygulama sayesinde öğrendi.

Tüm bunlardan sonra çevresinin fotoğraflarını çeken Woolley, bu sayede karanlıkta göremediği asansör boşluğunu fark ederek oraya doğru süründü ve yardım gelene kadar bu daha güvenli yerde beklemeye başladı. Tam 65 saatin sonunda ise kurtarma ekipleri ona ulaştı ve bu onun için bu kabustan uyandığı an oldu...

Okuyucu Yorumları