Half-Life 2 için VR mod'u geliyor!

Half-Life 2 için geliştirilmekte olan sanal gerçeklik mod'u, Steam'den yeşil ışık aldı!

Half-Life 2: VR geliyor!

Klasik oyun Half Life 2'yi alarak HTC Vive ve Oculus Rift için sanal gerçeklik imkanı sunan Half-Life 2:VR mod'u için artık Steam üzerinde yeşil ışık yakılmış durumda.

Mod, Steam platformu üzerinde oyunculardan muazzam bir miktarda destek alarak sadece dört gün içerisinde onaylandı. Hatta oyun, neredeyse 16.000 destekçiye sahip ve oy verenlerin %95'i "evet" demiş durumda.

Bu kadar süre içerisinde toplanan bu desteğin oldukça etkileyici olduğu rahatlıkla söylenebilir ve bu da insanların Half-Life 2'yi tam sanal gerçeklik içerisinde tekrar deneyimlemeyi ne kadar istediklerini gösteriyor. Bu işlemin sanal gerçekliği destekleyen ve şu anda üç tam VR oyunu üreten Valve'ın kendisi yerine bir mod ekibi tarafından yapılması ise asıl şaşırtıcı olay.

Durum ne olursa olsun proje için yeşil ışık yakılmış durumda ve artık Valve, geliştiriciler ile Half-Life 2: VR'ın Steam platformu üzerinde sunulması için çalışıyor. Mod'u indirmek bedava olacak ancak çalıştırmak için Steam üzerinde Half-Life 2 ile beraber Half-Life 2: Episode One ve Episode Two'ya sahip olmanız gerekecek.

Half-Life 2 için VR mod'u geliyor!

Mod hareket algılayıcılarını desteklemekte ve yeni bir 3D HUD'nin yanı sıra VR için yeniden modellenmiş silahlara sahip durumda. Ayrıca haritalar, modeller ve dokular da güncellenmiş ve HDR ışık etkileri de eklenmiş durumda.

Mod'un ne zaman sunulacağı hakkında ise geliştiriciler tarafından kesin bir bilgi verilmiş değil. Ancak Road to VR ile konuşan geliştiriciler, birkaç ay içerisinde projenin hazırlanacağını söylemekteler. Başka bir deyiş ile bu yıl sona ermeden Half-Life 2: VR kullanılabilir hale gelebilir.

Okuyucu Yorumları