Hata yapma sırası Norton'a geldi...

Güvenlik firmaları dökülüyor: Hack olaylarından sonra, şimdi de hatalı güncelleme furyası yaşanıyor.

Şimdi de Symantec!

Dün Symantec'in Norton anti virüs programını kullananlar kabus gibi bir gün yaşadılar. Bildiğiniz gibi Symantec düzenli olarak yeni virüs tanımlarını, internet üzerinden Norton anti virüse gönderiyor ve gerçekleşen güncellemelerle en yeni tehditlere karşı kullanıcılar korunmuş oluyor. Fakat dün yayınladıkları güncellemeden hemen sonra kullanıcıların ekranlarında pifts.exe adlı tanımlanamayan bir uygulama dosyası ile ilgili uyarı penceleri açılmaya başladı. Buna anlam veremeyen kullanıcılar Symantec'in sitesine girip, burada destek forumuna dertlerini anlatan ve pifts.exe'nin ne olduğu soran mesajlar bıraktılar.

Fakat Symantec forumlarına bırakılan bu mesajların firma tarafından tek tek silinmesi daha büyük bir şaşkınlığa yol açtı ve bir anda ortada panik havası esmeye başladı. Symantec sitesinden umduğunu bulamayan kullanıcılar bu kez internette pifts.exe'nin ne olduğunu aramaya başladılar.

Bir güncelleme hatası ve uyanık hacker'lar...

Bir güncelleme hatası ve uyanık hacker'lar...

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. İlk aramalar ciddi sonuçlar döndürmedi ama dakikalar içerisinde pifts.exe aramalarına pek çok site sonucu çıkmaya başladı. Fakat bu sitelere girenler, daha sitelerin sahte olduğunu bile anlayamadan sistemlerine pek çok zararlı uygulama yüklenmiş halde kala kaldılar.

Symantec nihayet açıklamayı yaptı. Güncelleme hatalıydı. Eski bir Norton sürümüne ait bir güncelleme yanlışlıkla yayınlanınca güncel Norton'lar hata vermişti. Symatec yetkilileri birkaç dakika içerisinde forumlarında 600'den fazla pifts.exe içerikli başlığı, bir saldırı sanmış ve hepsini teker teker silmişti. Bu da yetmezmiş gibi durumu fark eden hacker'lar pfits.exe aramalarına yanıt verecek sahte siteler hazırlayıp, ziyaret edenlerin bilgisayarlarına virüs bulaştırdılar. Her ne kadar hatalı güncelleme çok kısa bir sürede geri çekilip yeni güncelleme yayınlansa da, bu kısa süre hacker'lar için yeterli oldu...

Kısacası dün, gerçekten de Norton kullanıcıları için "keşke bugün bilgisayarı açmasaydım" dedirtecek bir gün oldu.

Okuyucu Yorumları