Hawking'in uzaylı araştırmasına yardımcı olun

Android cihazlarınız ile Stephen Hawking'in uzaylı araştırmasına yardımcı olmanız mümkün!

Hawking'e yardım edin!

Stephen Hawking ve Yuri Milner'in, 100 milyon dolarlık Dünya dışı yaşam arayışlarını desteklemek isteyenler için akıllı telefonların büyük bir önemi olacak. Pazartesi günü, Hawking ve milyarder Milner, Dünya'nın ötesinde yaşam arayan Breakthrough Listen'ı duyurdular.

Android telefonlara indirilebilen Berkeley Open Infrastructure for Network Computing uygulamasını indiren bir kullanıcı, uzaylı arayışına destek olabilir. Forbes'in söylediğine göre uygulama, WiFi ile çalışıyor ve kişisel veri toplamıyor.

Telefon uygulamasının çalışma sistemi ise ilginç sayılabilir. İki devasa teleskop, evrende uzaylı hayatı için sinyaller topluyor. Uygulamayı çalıştırarak, teleskopların topladıkları verilerin, toplum kaynaklı bir şekilde analiz edilebilmesine izin veriyorsunuz. Google Play üzerinde uygulamanın sitesinde bulunan açıklamaya göre uygulama, sadece telefonunuz şarja takılı iken ve şarjı varken çalışıyor ve bu yüzden pilinizi harcamıyor.

Hawking, duyuru sırasında, evrende Dünya dışı yaşamın bulunmak zorunda olduğunu belirtirken Milner, çok büyük bir beklentiye sahip olmadığını, ancak bu araştırmanın çok şey öğreteceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları