Henrik Fisker, yeni otomobiliyle geri dönüyor!

İlk denemesi hayal kırıklığıyla sona eren otomotivin dev ismi, şansını bir kez daha denemek için geri dönüyor!

...Ve geri dönüyor!

Görünene göre elektrikli otomobil tasarımcısı Henrik Fisker'in takip ettiği slogan, "eğer başaramazsan tekrar ve tekrar dene." Fisker, en son çabasının varlıklarını Çinli bir firmaya satmasının ardından, yeni bir araba üretimi çabasına daha girişmeye hazır.

Fisker Inc, ilk aracını 2017 yılında gösterecek. Firmanın Bloomberg'e söylediğine göre bu yeni tasarım, Fisker Karma'nın ruhani bir takipçisi olacak ve tamamen elektrikli olmasının yanı sıra, premium bir araç olacak. Fisker'ın sitesine göre Dünya'daki en uzun elektrikli araç menziline de yeni modelde bulunacak.

Fisker'ın bir röportaj sırasında Bloomberg'e söylediğine göre, "büyük bir firmaya bağlı olmadan mümkün olan en hızlı şekilde teknolojiyi geliştirme stratejisine" sahiplerdi ve bu yüzden de "kimsenin sahip olmadığı" bir teknoloji bilgisi ile donanmış olarak geri dönüyorlar.

Fisker, Inc.'ten araç hakkında şu anda alınabilen bütün bilgi ise, firmanın internet sitesinden alınan bir çizim. Tesla'nın ilk stratejisine benzer bir şekilde Fisker'in ilk aracının, üst seviye ve pahalı bir araç olması beklenmekte. Ayrıca firma, batarya teknolojisini de diğer otomobil üreticilerine satmayı planlıyor.

Fisker'in kendisi BMW Z8 ve Aston Martin V8 Vantage'ın arasında olduğu bazı etkileyici araçların tasarımlarında başrol oynamış bir isim. Kendisinin son aracı Fisker Karma idi. Ancak aracın sunulmasının kısa bir süre ardından batarya sağlayıcısı, bütün bataryaları geri çağırmıştı. Firma da iki yıl sonra iflasını bildirmek zorunda kalmıştı. Aracı bu yıl Karma Revero adı altında sunan Çinli parça sağlayıcısı Wangxiang da 2014 yılında firmanın varlıklarını satın almıştı...

Okuyucu Yorumları