Hızlı dosya paylaşımı

Dünyanın en büyük web sunucusu RapidShare ile dosyalarınızı paylaşın, paylaşılan dosyaları bulun!

RapidShare rehberi!

İnternet artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Gazete sayfalarına internetten ulaşmak, sevdiğimiz şarkıcıların kliplerine ya da sound track'lerini indirmek, YouTube ve benzeri sitelerden sayısız video izlemek, anlık mesajlaşma yazılımlarıyla sevdiklerimizle iletişimde kalmak, dosyalarımızı diğer arkadaşlarımızla paylaşmak gibi şu an için bize sıradan gelen aktiviteler, internet sayesinde hayatımıza girdi. Bilgiye ulaşmamızı en basite indirgeyen internet ile dünyanın neresinde olursanız olun fotoğraflarınızı, videolarınızı, sevdiğiniz klipleri, yani kısacası hemen her şeyi internet üzerinden milyonlarca kullanıcıyla paylaşma şansımız var.

Rapidshare - Dünyanın en büyük web hosting sitesi

Rapidshare - Dünyanın en büyük web hosting sitesi

Rapidshare dosya paylaşımı konusunda internet dünyasında çok önemli bir yeri olan bir webhosting sitesi. Adından da anlaşılacağı gibi (Rapidshare - hızlı paylaşım) Rapidshare ile dosyalarınızı başka kullanıcılarla paylaşmak son derece kolay. Dünyada milyonlarca insan tarafından kullanılan Rapidshare, kullanıcılara sunduğu kullanım kolaylığı ve işleviyle artık internet kullanıcılarının vazgeçilmezleri arasına girmiş bulunuyor.

Peki Rapidshare hizmetinden nasıl faydalanabiliriz? Rapidshare'ye dosya nasıl indirilir? Bu hizmet kullanıcılara bedava mı sunulmaktadır? Kaç MB'lık bir dosyayı Rapidshare'ye indirebiliriz? Bu ve bunun gibi pek çok soruya bu makalemizde ışık tutmaya çalışacağız.

Rapidshare - Upload

Rapidshare - Upload

Rapidshare'ye dosya yüklemek yani upload etmek, e-mail ile bir arkadaşımıza dosya göndermek kadar basit bir aktivitedir aslında. Ancak Rapidshare'de upload ettiğimiz herhangi bir dosyayı, e-mail attığımız arkadaşımıza olduğu gibi bir tek kişiyle paylaşmaz, milyonlarca kullanıcının bu dosyaya erişimini sağlayabiliriz.

Şimdi rapidshare.com adresine girerek dosya yükleme işlemine geçelim. Açılan sayfada resimde de gördüğünüz gibi Browse ve Upload botunlarını göreceksiniz. Öncelikle Browse butonuna tıklayarak bilgisayarınızdan hangi dosyayı Rapidshare'ye göndermek istediğinizi seçmelisiniz. Dosyayı seçtikten sonra ise seçtiğiniz dosyayı lokasyonuyla beraber ekranda göreceksiniz. Bu adımdan sonra yapmanız gereken tek şey 'Upload' butonuna tıklamak.

Upload işleminin ardından

Upload işleminin ardından

Artık yapmanız gereken sadece beklemek. Dosyanın büyüklüğüne göre dosya indirme işleminin süresi de değişiklik gösterecektir. Resimde de gördüğünüz gibi, dosya gönderme işlemi esnasında gönderim (upload) hızını ve dosyanın ne kadarının Rapidshare'ye gönderildiğini an ve an görebilirsiniz. 1024 Kbps genişbant bağlantısı olan bir kullanıcının yaklaşık 4 MB'lık bir dosyayı Rapidshare'ye upload etmesi 3 dakika gibi bir süre alabilir. Gönderim esnasında internet bağlantınızın kopması durumunda gönderim işlemi başarısız olacaktır. Bu durumda maalesef aynı dosyayı tekrar siteye baştan göndermek durumundasınız.

Kotalı kullanıcılar için de bir dosyayı Rapidshare'ye upload etmenin bir sakıncası yok. Çünkü kotalı kullanıcılara uygulanan kota işlemi sadece download yani internetten dosya indirme işlemini kapsadığından, kotalı kullanıcılar dilediği kadar upload işlemini gerçekleştirebilir. Ancak bilindiği üzere, Upload işlemi Download'a göre oldukça yavaştır ve Upload işlemi gerçekleşirken, internet bağlantı hızınız da oldukça yavaşlayacaktır.

Rapidshare'den dosya silmek

Rapidshare'den dosya silmek

Dosyanızı upload ettikten sonra ekranda iki seçenek göreceksiniz. Birincisi 'Download-Link#1' ve diğeri 'Delete-Link#1'.

Download-Link#1'in karşısında gördüğünüz link ile Rapidshare'ye indirdiğiniz dosyayı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Bu link ile Rapidshare'ye göndermiş olduğunuz dosyayıa dünyanın herhangi bir yerindeki bir kullanıcı artık kolaylıkla ulaşabilir.

Delete-Link#1'i ise Rapidshare'ye indirdiğiniz dosyayı bu siteden kaldırmak için kullanabilirsiniz. Bu linke tıkladığınızda confirm edilmeksizin (soru sorulmaksızın) dosyanız hemen silinecektir.

E-mail'lere Rapidshare linki göndermek

E-mail'lere Rapidshare linki göndermek

Rapidshare her geçen gün daha farklı özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Rapidshare'ye eklenen son bir özellikle indirdiğiniz dosyanın linkini dilediğiniz e-mail adreslerine gönderebiliyorsunuz.

Bunun için 'Your name (as singer)' kısmına adınızı, e-mail#1 ve varsa diğer e-mail kutucuklarını doldurarak istediğiniz e-mail'lere Rapidshare'ye upload ettiğiniz dosyanın linkini kolaylıkla gönderebilirsiniz.

Rapidshare'den dosya indirmek

Rapidshare'den dosya indirmek

Rapidshare'den dosya indirmeniz için elinizde bir Rapidshare kaynaklı link olması gerekiyor. Bu linke tıkladığınızda resimde gördüğünüz ekranla karşılaşacaksınız.

Bu ekrandayken eğer RapidShare Premium kullanıcısı değilseniz, yani RapidShare'nin hizmetinden ücretsiz olarak faydalanıyorsanız 'Free' butonuna klikleyin. Ardından gelen ekranda Download'a tıklamanız yeterli.

Rapidshare Free ve Premium

Rapidshare Free ve Premium

Rapidshare'yi ücretsiz kullananlar ile ücretli Premium hesabına sahip olanlar arasında elbette bazı farklar mevcut.

Premium hesabına sahip olanlar elbette Rapidshare'yi free kullananlara nazaran pek çok sınırlamadan muaf tutuluyorlar. Örneğin, Rapidshare'ye göndermiş olduğunuz bir dosya, 90 gün boyunca kullanılmadığı takdirde otomatik olarak silinir. Premium hesabı olanlar için ise böyle bir durum söz konusu değil. Bunun yanında dosya indirmeyi hızlandıran bazı yazılımların kullanımından Premium hesabı olan kullanıcılar faydalanabilirken, Rapidshare'yi ücretsiz olarak kullanan kullanıcı, bu özellikten faydalanamıyor. Ayrıca, Rapidshare Premium hesabı olanlar Rapidshare'den aynı anda birden fazla dosya indirebilirken, bu hesaba sahip olmayanlar ise aynı anda birden fazla dosya indiremiyor.

Rapidshare Premium hesabının tarifeleri

Rapidshare Premium hesabının tarifeleri

Rapidshare Premium hesabına sahip olmak için belirli bir kültefi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Sistem ise basitçe şöyle: 48 saatlik bir Premium hesabı kullanımı için 4.50 Euro; 1 aylık bir kullanım için 6.99 Euro, 3 aylık bir kullanım için 16.99 Euro, 6 aylık bir kullanım için 29.99 Euro ve 1 yıllık kullanım için 54.99 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor.

Rapidshare kaynak bulma

Rapidshare kaynak bulma

Rapidshare üzerinden kaynak aramak için bazı yollar mevcut. İşte bunlardan bazıları:

* rapidshare-search-engine.com

* search.rapid-links.net

* rapidshare1.com

* rsfind.com

* c3k.net

Okuyucu Yorumları