HP ve Altiris İstemci Yönetimini Basitleştiriyor

HP, Altiris ile ortaklaşa geliştirdiği iki yeni istemci yönetim çözümü olan “HP Client Foundation Suite” ve “HP Client Premium Suite”in duyurusunu yaptı.

HP ve Altiris İstemci Yönetimini Basitleştiriyor

HP, global yazılım firması Altiris ile birlikte geliştirdiği iki yeni istemci yönetim çözümünü duyurdu. “HP Client Foundation Suite” ve “HP Client Premium Suite”, HP ve Altiris’in uzun süren iş ilişkilerinin ve uzmanlıklarının bir ürünü. Yeni yazılımlar, HP’nin OpenView Radia tabanlı konfigürasyon yönetim çözümlerini tamamlıyor. Çözümler, tek bir paketten donanım otomasyonu ve yazılım istemci yönetim ihtiyaçlarını karşılamak isteyen müşterilere ideal bir çözüm sunuyor.

Yeni çözümler, müşterilere, kurulumu eskisinden daha kolay ve daha sıkı entegre olan istemci yönetim araçları sağlıyor. Ek olarak yeni çözümler, her büyüklükteki işletmeye uygun olarak, heterojen ve çapraz (cross) platform ortamlarda çalışacak şekilde tasarlanmış bulunuyor.

HP Türkiye Kurumsal Pazarlama Müdürü Mert Başar, çözümlerin, farklı iletişim ağı ortamlarındaki donanımların yönetimi için, hem uygun maliyetli, hem de entegre bir çözüm sunduğunu ifade ediyor.

Araştırma şirketi Gartner tarafından açıklanan raporda, BT’ye ayrılan bütçelerin sadece % 23’ü, donanım alımında kullanılıyor. Kalan % 77’lik pay ise, teknolojilerin hizmet ve desteği için harcanıyor. Bu nedenle HP ve Altiris, BT istemci yaşam döngüsünün planlama, uygulama, yönetim ve geçiş evrelerinde yaşanan karmaşa ve maliyetleri düşürecek çözümler için birlikte çalışıyor.

HP Client Foundation Suite özellikle, temel istemci yönetim araçlarına ihtiyaç duyan kurumlar için tasarlandı. Çözüm, sistem veri kurtarma, sunucu yönetim araçlarına bağlantı ve gelecekteki büyümeye yönelik kolay yükseltme avantajı sunuyor. Çözüm dahilinde uygulama, envanter ve kurtarma gibi konuların yönetimi için şu yazılımlar yer alıyor:

· HP Client Manager 6.1
· HP Systems Insight Manager (SIM) Connector
· Altiris Inventory Solution
· Altiris Deployment Solution
· Altiris Local Recovery Pro

HP Client Premium Suite dahilinde, HP Client Foundation Suite’un tüm özelliklerinin yanı sıra, donanım ve yazılım istemcisi yaşam döngüsü yönetimi için aşağıdaki ek yazılımlar bulunuyor:

· HP OpenView Connector
· Altiris Software Delivery Solution
· Altiris Patch Management Solution
· Altiris Application Meeting Solution
· Altiris Connector Solution
· Altiris Carbon Copy Solution
· Altiris Application Management Solution

Altiris, organizasyonların BT yaşam döngüsü yönetimlerini kolaylaştıracak yazılım üretimi konusunda uzman bir kuruluş. Altiris tarafından geliştirilen BT yaşam döngüsü yönetim yazılımları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarları, ince istemcileri, cep bilgisayarlarını, sektör standardı sunucuları ve Windows, Linux ve UNIX gibi heterojen yazılımların yönetim, güvenlik ve bakımını basitleştiriyor.

Okuyucu Yorumları