HP’den Gelecek Nesil Mobiliteyi Destekleyen Yeni Ü

HP, Mobilite Zirvesi’nde, gelecek nesil mobil iletişim teknolojilerini destekleyen yeni ürünlerini duyurdu. Yeni çözümlerle kullanıcılar hemen her yerde bağlantıda olabilmenin rahatlığını yaşayacaklar.

HP’den Gelecek Nesil Mobiliteyi Destekleyen Yeni Ü

HP, HP Mobilite Zirvesi’nde, gelecek nesil mobil iletişim teknolojilerini destekleyen yeni ürünlerinin duyurusunu yaptı. Bu çözümlerle kullanıcılar hemen her yerde bağlantıda olarak mobil yaşamanın keyfini sürecekler. HP ayrıca, geliştirdiği yeni mobil iletişim ağı teknolojileriyle, bu içerik için çok daha zengin ortamlar tasarlamayı hedefliyor.

HP Mobilite Zirvesi’nde yapılan önemli duyurular arasında şunlar yer alıyor:

· Bugüne kadar çıkan en hafif ve en ince optik sürücülü modelin de aralarında bulunduğu dizüstü bilgisayar serisi

· HP Pavilion ve Compaq Presario model dizüstü bilgisayarlara yeni ve modern tasarım

· Farklı iletişim ağları ve farklı cihazlar üzerinde güvenli bir biçimde çalışabilecek yeni e-posta ve mobil yönetim hizmetleri

· Mobil cihazlar için interaktif video ve sosyal iletişim ağı alanlarında gelişmiş araştırmalar

Yeni duyurulan ürünler arasında yer alan HP Pavilion dv2000 serisi dizüstü bilgisayarı, HP’nin yenilikçi bir tasarımla ürettiği ilk model. Göz alan yeni tasarım tekniği, daha önce cep telefonu kapaklarında, kozmetik ürünlerin ambalajında ve lüks arabaların iç döşemelerinde kullanılmış bulunuyor.

Yeni ürünlerin duyurulmasıyla ilgili bir açıklama yapan HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Serdar Urçar, HP'nin değişen ihtiyaçları dikkatle gözlemleyerek bunları karşılayacak yeni ürünleri hızla kullanıcıların hizmetine sunmayı ilke edindiğini söyledi. Üstün performanslı ürünlerle iş dünyasının verimliliğini artırmaya yardımcı olduklarını ifade eden Urçar, "Böylece müşterilerimizin işlerine değer katıyoruz ve bu bizim için en büyük mutluluk" dedi.

Kurumsal Dizüstü Bilgisayarlar

HP, iş dünyasının bilgi işlem ve mobilite ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere 5 yeni dizüstü bilgisayar serisi geliştirdi. Yeni dizüstü bilgisayarlar, uzun pil ömürleri, çift çekirdekli işlemcileri ve hafiflikleriyle dikkat çekiyor. Yeni ürünler, Microsoft'un yakın bir tarihte çıkarması beklenen Vista işletim sistemine de uyumlu donanım özelliklerine sahip. HP'nin sunduğu yeni dizüstü bilgisayar serileri ve temel özellikleri şöyle sıralanıyor:

HP Compaq nc2400: HP'nin bugüne kadar ürettiği dizüstü bilgisayarlar arasında optik sürücüye sahip en hafif ve en ince ürün olan HP Compaq nc2400, sık seyahat edenler için işlevsellik ve kolay taşınabilirliği birlikte sunuyor. Ağırlığı sadece 1,3 kilogram olan ürün, 24,8 milimetre kalınlığa sahip.

HP Compaq 4400 serisi: Bir tablet PC olarak da kullanılabilen HP Compaq 4400 serisi ürünleri, tüy gibi hafif olmaları ve tek şarjla 16 saate kadar kullanılabilmeleriyle rakiplerine fark atıyor. Intel Core Duo çift çekirdekli işlemcileriyle aynı anda birden fazla uygulamayı zorlanmadan çalıştırabildikleri gibi 160 derecelik görüş açısı sunan ve dış mekanlara özel ekran ayarına sahip olan seri, dinamik iş dünyasının zorlu koşullarına en iyi şekilde cevap veriyor.

HP Compaq nc6400: Kablosuz WAN bağlantısını destekleyen dahili antenleri sayesinde kablosuz genişbant bağlantısına uyumlu olan HP Compaq nc6400, çift çekirdekli Intel işlemcisi ve 3 boyutlu grafik kartıyla göz doldururken, sabit diskteki verilerin sadece kullanıcısı tarafından görüntülenmesine izin veren HP Gizlilik Filtresi ile de bir hırsızlık durumunda bile işle ilgili bilgilerin başkalarının eline geçmesini engelliyor.

HP Compaq nx7400: Uygun fiyatlı, yüksek performanslı ve geniş ekranlı olan HP Compaq nx7400, inceliği ve hafifliğinin yanı sıra geniş ekranı ile dikkati çekiyor. nx7400'ün gövdesi, magnezyum alaşımla güçlendirilen ekstra bir sağlamlık da sunuyor.

HP Compaq nc8430 ve nw8440: Intel çift çekirdekli işlemciyle çalışan nc8430, üstün performansıyla öne çıkıyor. Güçlü ATI grafik kartı, performans, kalite ve kararlılık anlamında kullanıcıya çok önemli avantajlar sağlıyor. 15,4 inçlik geniş ekranı yansımayı önlerken, geniş görüntüleme açısıyla da her noktadan net bir görüş elde edilmesini mümkün kılıyor. HP Compaq nw8440 mobil iş istasyonu ise üstün işlemci gücü ve grafik işleme özellikleriyle donatıldı. Ürün, inceliğiyle ve hafifliğiyle ofisi her yere taşıyor, kullanıcısının işini kolaylaştırıyor. Tüm yeni HP kurumsal dizüstü bilgisayarlar, HP Professional Innovations özelliklerine sahip bulunuyor. Bu özellikler dahilinde, entegre biyometrik tanıma, güvenlik ve kullanım kolaylığını garantileyen dijital teknolojiler yer alıyor.

Dünyadaki mobil pazar dahilinde dizüstü bilgisayarlar, cep bilgisayarları, telekom ve kurumsal hizmetler ve bu alanlarda kullanılan malzemeler yer alıyor. Bu pazarın 2009 yılında 234 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. HP’nin bu öngörüsü gerçekleşirse, pazar bugüne kıyasla % 42 oranında büyümüş olacak.

Okuyucu Yorumları