HSBC, Asyalı Müşterileri için Metaverse Portföyü Başlattı

Metaverse'e olan ilgi her geçen gün artarken bankacılık şirketi HSBC, yeni metaverse fonu ile gündeme geldi. Şirket, Asya'daki özel müşterilerine yeni bir portföy sunacak.

HSBC, Asyalı Müşterileri için Metaverse Portföyü Başlattı

Bankacılık sektörü, yeni nesil teknolojileri yakından takip etmeye devam ediyor. Birçok banka, yeni teknolojileri bünyesine dahile etmek için önemli çalışmalar yapıyor. Son zamanların en popüler kavramlarında biri olan metaverse de sektörün radarında. Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren HSBC, kısa süre önce Asya'daki özel bankacılık müşterileri için yeni bir portföy başlattığını duyurdu.

HSBC Metaverse Portföyü Başlattı

Metaverse ekosistemi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Tabii bir yandan da geliştirmeler yok değil. Önümüzdeki 10 yılda metaverse ekosisteminin gelişmesinde küresel olarak ortaya çıkan büyüme fırsatlarını yakalamak isteyen HSBC, bu konuda yeni bir adım attı. Şirket, metaverse'ün internetin bir sonraki adımı olmasını bekliyor. Bunun için de bir metaverse fonu başlattı.

İlk olarak HSBC'nin daha önce yaptıklarına bakacak olursak şirket, spor, e-spor ve oyun tutkunlarıyla etkileşim kurmak için The Sandbox'ta arsa satın almıştı. Böylece metaverse'e giren ilk küresel banka olarak adından söz ettirdi. Şimdiki hamle ise fon tarafında geldi.

Banka, fonun beş temel alana odaklanarak aktif olarak yönetileceğini açıkladı. Bu beş temel alan şöyle sıralanıyor; altyapı, bilgi işlem, sanallaştırma, deneyim ve keşif ve insan arayüzü.

Bu fon, Asya'daki yüksek net değere sahip profesyonel ve akredite yatırımcı olan müşterilere özel olacak. Fon, HSBC Portföy Yönetimi tarafından yönetilecek.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.