HTC One Max, One ve One Mini karşı karşıya!

Dev telefon HTC One Max'ı, HTC One ve One Mini ile karşılaştırdık. İşte ortaya çıkan tablo!

HTC One'lar karşı karşıya!

HTC One Max'in piyasadaki rakip "phablet"ler karşısında nasıl bir satış performansı göstereceği merak konusu. Ancak 5.9 inç'lik dev cep, iki küçük kardeşiyle de küçük bir savaş içinde olacak.

One Max, kutusundan Android 4.3 ve Sense 5.5'le çıkacağı için One ve One Mini'ye bu alanda fark atıyor. One Max'te ortadan kalkan bir işlev ise Beats Audio. HTC'nin Beats ile yaşadığı ayrılığı düşündüğümüze aslında bu şaşırtıcı bir durum değil.

Bu yazımızda yeni One Max, One Mini ve One'ın teknik özelliklerini sizler için karşılaştırdık.

Ekran

HTC One Max, 5.9 inç'lik full HD ekranıyla elbette üç cep arasında en büyüğü. HTC One'dan 1.2 inç daha büyük cep, 4.3 inç'lik HTC One Mini'den ise 1.6 inç daha büyük. HTC One Mini'nin ekran çözünürlüğü sadece 720p.

Ölçüler ve ağırlık

HTC One Max'in tek farkı büyük ekranı değil. 164.5 x 82.5 x 10.29mm ölçüleriyle çok daha büyük olan cihaz, 217 gramla oldukça ağır.

Yani Max, 137 x 68 x 9.3mm ölçülerindeki HTC One'dan hatırı sayılır miktarda daha büyük. 143 gramlık HTC One'ın ağırlığı, HTC One Max'in sadece yüzde 65'i kadar.

Elinize en iyi oturan HTC One Mini, 132 x 63.2 x 9.25mm ölçülerine sahip ve 122 gramla en hafif cep.

İşlemci, depolama, pil, kamera ve ek özellikler

İşlemci, depolama, pil, kamera ve ek özellikler

İşlemci

HTC One Max ve HTC One, işlemci alanında baş başalar. Her iki cep de dört çekirdekli Snapdragon 600 1.7GHz işlemciyle geliyor. One Max ve One'ın RAM'leri de eşit miktarda, ikisi de 2GB RAM'e sahip.

HTC One Mini, Snapdragon 400 1.4GHz çift çekirdekli işlemcisiyle ikilinin gerisinde. Mini'deki RAM miktarıysa sadece 1GB.

Depolama

One Max, bu önemli alanda kardeşi One'ı geçiyor, çünkü One Max'te microSD kart desteği bulunuyor. 16/32GB'lık One Max'inize 64GB'a kadar microSD kartlar eklemeniz mümkün.

Sadece 32GB dahili depolama alanı sunan HTC One ise biraz geride kalıyor. Mini ise 16GB'lık depolama alanıyla yine en geriden gelen cep. MicroSD desteği One Mini'de de yok.

Pil

HTC One Max, büyük boyutu sayesinde en büyük, 3.300mAh kapasiteli pili içinde barındırıyor. Bu, HTC'ye göre 25 saat konuşma süresi sunuyor.

HTC One'ın 2.300mAh'lip pili, 18 saat konuşma süresi sunuyor. 1.800mAh pile sahip One Mini ise 13.27 saat konuşma süresi sunuyor.

Kamera

One Max, One ve One Mini'deki kameralar birbirinin aynısı ve her üç cep de düşük aydınlatmada fotoğraf yakalamada uzmanlaşan UltraPixel teknolojisiyle geliyorlar. En önemli fark ise ön kameralarda. HTC One mini, 1.6 megapiksellik bir ön kameraya sahipken kalan ikisi 2.1 megapiksellik kameralara sahipler.

Ek özellikler

Üç cep de HTC'nin ön yüzdeki çift hoparlörünü belirten BoomSound teknolojisiyle geliyor. One Max, yazımızın başında belirttiğimiz gibi Beats Audio teknolojisine sahip değil. Bununla birlikte One Max'in arka tarafında bir parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Okuyucu Yorumları