Huawei, İran Yaptırımlarını İhlal Etmiş Olabilir!

ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddia edilen Huawei, bu yüzden ceza alabilir!

Huawei'ye suçlama!

Huawei oldukça zor bir sene geçirdi. 2018'e iyimser başlayan firma, başta ABD piyasasına AT&T ve Verizon partnerleri ile girmeyi planlıyordu. Bu planların, ABD hükümetinin baskıları yüzünden suya düştüğünü belki duymuşsunuzdur. Firma zaten yeterince kötü durumda değilmiş gibi, şimdi de Adalet Bakanlığı, firmanın, ABD'nin İran'a karşı olan yaptırımlarını ihlal edip etmediğini araştırıyor.

ABD yaptırımları ihlali, geçen sen ZTE'nin başını derde sokmuştu ve sonuçta firmanın ABD'li firmalardan parça satın alması yasaklanmıştı. An itibarı ile Adalet Bakanlığının, Huawei konusundaki iddiaları ne denli araştırdığı bilinmiyor. Firma zaten son zamanlarda ABD'deki çabalarından vazgeçmiş ve Avrupa ile Asya'ya odaklanmışa benziyordu. Yeni araştırma firmanın yanlışlarını ortaya çıkarırsa, ABD ile ilişkileri iyice sıkıntılı hale gelebilir.

Bu son olayların ardından Çin, kendi çip üretimini arttırarak ABD'li firmalara bağımlılığı azaltmak istiyor. Huawei'nin şansı var ki, zaten kendi çiplerini kendi üretiyor ama yine de firmanın geleceği şu an pek parlak görünmüyor.

Okuyucu Yorumları