Huawei P30'un Süper Zum Özelliği Tanıtıldı

Huawei, bir sonraki amiral gemisi modeli P30'un süper zum kabiliyetlerini paylaştı

Huawei P30'un kamerası büyülüyor!

Samsung ve LG, akıllı telefon endüstrisindeki kozlarını Galaxy S10 ve LG G8 modelleri ile oynadı ancak Huawei'nin amiral gemisi serilerinden olan P serisinin yeni üyesinin tanıtımı henüz gerçekleşmiş değil. 26 Mart tarihinde Paris'te gerçekleştirilecek bir etkinlik ile tanıtılması planlanan yeni amiral gemisi modeli adına ilk fragmanlar ise şimdiden Huawei tarafından paylaşıldı.

İlk fragman klibi, cihazdaki gelişmiş optik zum kabiliyetlerini sunuyor. Huawei'nin küresel ürün pazarlama bölümü başkan yardımcısı Clement Wong, P30 serisinin üst modeli olarak konumlanacak olan P30 Pro'nun süper zum olanağı sunan periskop benzeri kamerasından bahsetti ancak zum oranı hakkında net bir rakamdan söz etmedi. Söylentiler ise P30 Pro'nun periskop kamerasındaki zum oranının x10 seviyesinde olacağı yönünde. Bu, diğer üreticilerin amiral gemisi modellerinde bulunan x2 optik zum imkânına kıyasla şüphesiz ki büyük bir gelişme.

Çinli teknoloji devi uzun zamandır Çin'in popüler ağı Weibo'da cihazın kamera kabiliyetlerini sergiliyor. Bir akıllı telefon kamerasına göre uzak mesafede büyük bir detay yoğunluğuna ulaşabilen kamera tarafından çekilen görüntüleri paylaşan Huawei, bu fotoğraflarda başka bir aksesuarın ve herhangi bir yazılımsal düzenlemenin kullanılmadığını belirtiyor.

Süper-zum imkânına ek olarak Huawei düşük ışık koşulllarında çekilen fotoğraflarda da büyük bir gelişme vaat ediyor. Mate 20 Pro modeli halihazırda özel bir gece moduna sahip ve bu mod, çoğu akıllı telefon kullanıcısı tarafından da beğeni kazanmıştı. Bu sebeple bu moda ek olarak gelecek olan herhangi bir geliştirme, Huawei'ye büyük bir avantaj kazandıracak.

Huawei'nin yeni akıllı telefon kameralarının getireceği sonuçlar henüz detaylı bir teste tabii tutulmadı ancak telefonun 26 Mart'taki tanıtımından sonra bu konuda daha kapsamlı bilgilere ulaşmış olacağız.

Okuyucu Yorumları