Huawei P9 hakkında 9 önemli detay!

Huawei'nin çift kameralı yeni amiral gemisi P9 hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik!

Huawei P9 hakkında 9 detay

Huawei'nin amiral gemisi P9 modeli, sonunda Londra'da düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. P9'un yanında P9 Plus modelini de tanıtan Huawei, etkinlikte ayrıca akıllı bilekliği B3 Talkband'i de gösterdi.

Daha önce sızıntılarda da belirtildiği üzere Kirin 955 işlemci, 3000 mAh batarya, 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM ile gelen Huawei P9, ayrıca Leica ile işbirliği ile kameralarıyla öne çıkıyor. Tanıtım esnası ve sonrasında da en çok kameralarıyla konuşulan Huawei P9, yalnızca onlardan ibaret değil elbette. Peki, Huawei P9 hakkında neler bilmek gerek? Bu listede Huawei P9 hakkında 9 önemli şeyi bir araya getiriyoruz.

Leica ile işbirliği

Huawei P9, en çok Huawei'nin Leica ile işbirliği yapmasıyla konuşuldu. Bunda elbette hakkı var, zira Leica lensleri kullanan Huawei P9, çok başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Huawei CEO'su Richard Yu'nun da sunumda, "Huawei P9, Lecia deneyimini tamamıyla akıllı telefonlara getiriyor," demesiyle P9'un bu alandaki iddiası güçlenirken, elbette bu iddiasında ne kadar haklı olduğunu telefonu test ettikten sonra sizlere söyleyeceğiz.

Çift kamera

Son dönemde çift kamera akımı yaşanan akıllı telefon pazarında, Huawei P9 da modaya uydu. Arka yüzünde çift kamera bulunduran telefon, her lensiyle 12 MP çözünürlük sunuyor. Huawei P9'un kameraları, Huawei P8'den yüzde 24 oranında daha geniş piksel oranına sahip.

Daha fazla ışık

Telefonun arka yüzünde yer alan sensörlerden biri RGB, diğeri ise monochrome. Monochrome versiyon yüzde 200 daha fazla ışık sunarken, bu aynı zamanda Huawei P9'un iPhone 6S ve Galaxy S7'den daha fazla ışık alabildiği anlamına geliyor.

Full HD ekran

Huawei'nin geliştirdiği Nexus 6P modeli 2K çözünürlük sunarken, P9 modelinde tıpkı Mate 8 ve P8 modellerinde olduğu gibi Full HD çözünürlük sunuyor. Ekran boyutu 5.2 inç. Öte yandan Huawei P9'un ekranı 423 ppi piksel yoğunluğuna sahip.

Büyük ekranlısı da var

Huawei P9, yanında büyük ekranlı bir kardeşini de getiriyor. 5.5 inç ekran boyutuna sahip daha büyük bir Huawei P9 isteyenleri P9 Plus modeliyle selamlayan Huawei, bu telefonunda da Full HD çözünürlük kullanmış.

Bezelle çevreleniyor

Samsung Galaxy S7'nin ekranlarının her iki kenarında da 3.07 mm'lik bir bezel bulunuyordu. Huawei P9'da da benzeri bir materyal mevcut, ancak çok daha ince. Huawei P9'da ekran kenarlarında 1.7 mm'lik bezel kullanılmış.

iPhone 6S'le aynı boyut

Huawei P9, ekran boyutu 0.5 inç daha büyük olmasına karşın iPhone 6S'le aynı kalınlıkta. 7 mm'lik kalınlıkta olan P9, ayrıca 144 gram ağırlığıyla da iPhone 6S'le benzer.

6 farklı renk seçeneği

Huawei P9, tam 6 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak. İlk gelen haberlere göre ise Avrupa'da bu renkler arasında ikisi eksik olacak. Altın ve Rose Altın renkli modelleri Avrupa'da olmayacak. Daha sonra gelir mi bilinmez, fakat Huawei P9'u çokça gri ve gümüş renkleriyle görecek gibiyiz.

Seramik versiyonu da var

Huawei P9'da yalnızca renk seçeneği değil, farklı malzeme seçeneği de mevcut. Huawei P9'un dış yüzeyi metal gövde ve seramik kaplamayla da tercih edilebilir.

Okuyucu Yorumları