Yayınlanan yeni resim, Hyundai Ioniq 6'nın nasıl görüneceğini ortaya koyuyor

Hyundai'nin merakla beklenen Ioniq 6'sı nasıl görünecek? Yayınlanan yeni bir resim, bu sorunun cevabını biraz olsun veriyor.

Hyundai'den, Ioniq 6 için ilk resmi görüntü geldi

Neredeyse hiçbir şey göstermeyen birkaç gizemli videonun ardından Hyundai, yaklaşan Ioniq 6'nın ilk resmi tasarım çizimini paylaştı. Yeni elektrikli sedan, 2020'de Prophecy konseptiyle tanıtılmıştı ve üretim versiyonunun bu çarpıcı tasarıma oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Gösterilen tek görüntü, Ioniq 6'nın profilinin bir taslağını gösteriyor. Ioniq 6'nın arka kısmı sert bir görüntü çizerek daha dik bir noktaya gelse de, Mercedes-Benz EQS'ye benzer tek kavisli bir siluete sahip. Prophecy'de de bulunan belirgin bir arka spoiler’ın yanı sıra ve ön ve arka tamponlarda fren kanallarına benzeyen kısımlar görülüyor. Hyundai, Ioniq 6'nın "Electrified Streamliner" tasarım felsefesinin hem estetik hem de işlevsel olarak etkili olduğunu ve aerodinamik şekli ile temiz hatlarının diğer EV modellerini etkileyeceğini söylüyor.

Şu anda var olan Ioniq 5 gibi, Ioniq 6 da Hyundai Motor Group'un E-GMP platformu üzerine kurulacak. Temel modelin arkada tek bir motora sahip olması gerekirken, çift motorlu dört tekerlekten çekişli bir versiyon da mevcut olacak. Başlangıçta 300'den fazla beygir gücü bekleniyor ve Ioniq 5'in 480 kilometreden fazla menzile sahip olmasından dolayı, Ioniq 6 EPA döngüsünde en az 550 kilometreye ulaşacağı düşünülüyor. Daha sonra da bir performans N versiyonunun sunulması makul bir beklenti olacaktır.

Boyut olarak, Ioniq 6 Sonata'ya benziyor ve Hyundai 2030 yılına kadar bir düzineden fazla tamamen elektrikli otomobil piyasaya sürmeye çalışırken Sonata'nın sonunun yaklaştığına yönelik söylentiler daha anlaşılır hale geliyor.

Hyundai, Ioniq 6'nın hem dış hem de iç tasarımının ay sonuna kadar tanıtılacağını ve büyük olasılıkla Temmuz ayındaki Busan Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacağını söyledi.