IFA 2015'ten akılda kalanlar...

Geçtiğimiz hafta Berlin'de gerçekleştirilen IFA 2015 teknoloji fuarından akılda kalanlar...

Bir IFA daha böyle geçti...

Her yıl en dünyanın ileri gelen teknoloji firmalarının gövde gösterisine çıktığı, bir zamanlar Hannover'da gerçekleştirilen Cebit fuarından aldığı bayrağı modern günlere taşıyan IFA fuarını bu yıl da sizler için gezdik, canlı yayınlarımızla, haber bültenlerimizle ekranlarınıza getirdik. CHIP Online takipçilerinin ilgiyle izlediği fuara genel olarak baktığımızda bu yıl bir önceki yıla göre biraz ışıltısını kaybetmiş gibi görünüyor. Bunun nedeni de elbette fuarın ağır toplarından, her yıl yeni ürün lansmanlarını IFA'ya denk getiren Samsung'un bu yıl ürünlerini fuarda değil Amerika'da gerçekleştirdiği özel bir lansmanda tanıtması oldu. Apple'ın her yıl klasik olarak Eylül başında yaptığı telefon, tablet vs. lansmanlarıyla aralarına zaman ve mesafe koymak için bu tür bir strateji uyguladığını düşündüğümüz Samsung'un eksikliği fuarda epey bir hissedildi. Geçtiğimiz yıl yine parlak lansmanlarla kendini gösteren HTC de olmayınca meydan Sony ve LG2'ye kaldı gibi görünüyor.

PC dünyasının liderliğini ele geçiren ve uzun süre de elinde tutmayı hedefleyen Lenovo ise hem masaüstü, hem taşınabilir hem de mobil ürünlerini başarılı bir lansmanla kullanıcılarla buluşturdu. Bu açıdan bakıldığında 360 derece ürünleriyle IFA'nın yıldızlarından biri diyebileceğimiz Lenovo da olmasa büyük lansman göremeyecektik diyebiliriz. CHIP Online olarak Lenovo lansmanlarını adım adım izledik ve Canlı Yayında karşınıza getirmeye çalıştık.

Fuarda ilgimizi çeken bir başka nokta ise yeni girişimlerin azlığı olduğu. İlginç teknolojik oyuncakların öne çıktığı hollerde bu yıl bir sessizlik hakimdi. Yine de biz bulabildiğimiz ilginç ürünleri sizlere tanıtmayı hedefledik ama bunların daha fazlasını Şubat ayında Barcelona'da gerçekleştirilecek olan Mobil Dünya Kongresi'inde görebileceğimizi tahmin ediyoruz.

Sözü fazla uzatmadan sizlere IFA 2015 sırasında gerçekleştirdiğimiz yayınların bazılarıyla baş başa bırakalım ve kaçıranların izlemesini sağlayalım diye hazırladığımız özel dosya ile karşı karşıya bırakalım diyoruz.

Lenovo Lansmanı – PC'ler, dizüstüler, telefonlar

Lenovo Lansmanı – PC'ler, dizüstüler, telefonlar

Lenovo tarafından gerçekleştirilen lansman firmanın her alanda liderlik için mücadele ettiği ürünlerin bir resmi geçidi şeklindeydi. Lansmanı aşağıdaki videoda izleyebilir, Lenovo'nun yeni ve ilerici ürünlerine göz atabilirsiniz.

Lenovo Phab ile tanıştık. Tablet ve telefonun birleşimi olan ancak boyutları itibarıyla ergonomik açıdan çok fazla rahatsızlık vermeyen bu hibrit ürün yeni bir ürün gamının kapısını mı açıyor? Lenovo standında değerlendirdik:

Philips'ten hayatın her noktasına dokunan ürünler

Philips IFA'da sadece ekranları ile değil insan hayatının farklı yönlerinde yaşam kalitesini artıran yeni ürünleriyle yer aldı. Lansmanı ve lansman sonrası Philips TV'lerin geleceğini TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajı bu sayfadan izleyebilirsiniz.

Toshiba: Akıllı ve depolama ve mobil özgürlük

Her yıl IFA'da yeni veri depolama seçenekleri, özgün ürünleri ve kaliteli TV ve laptopları ile görmeye alıştığımız Toshiba yine bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Genel değerlendirmeyi Toshiba'nın Türkiye temsilcisi TNB Genel Müdürü Aytaç Biter ile Canlı Yayında gerçekleştirdik.

Videolar ve fotoğraflar cepte kalmasın

Çektiğimiz video ve fotoğrafların cep telefonlarında hapis kalmasından hepimiz rahatsızız. Gün içinde onları bilgisayarımıza veya buluta transfer etmemiz zor oluyor. Kablosuz veri aktarımında yüksek hız ve konfor sağlayan Toshiba ürünlerini Canlı Yayında deniyoruz.

XYZ: Üç boyutlu tarama

Geniş standı ve farklı ürünleriyle ilgi çeken bir firma olan XYZ'nin 3 boyutlu tarayıcısını kendi üzerimizde denedik.

Mesafeleri ortadan kaldıran teknoloji: AWABOT

Türkiye'de oturup Fransa'daki ofisin içinde gezmek, toplantılara katılmak, iş arkadaşlarınızla sohbet etmek istiyorsanız kullanabileceğiniz "robot kopyanız" Awabot Canlı Yayın konuğumuz oldu:

Bisiklet meraklıları için özel başlık: Livall

Hafta içinde veya hafta sonunda bisiklet keyfi yaşamak isteyen ancak bu sırada da iletişimini koparmak istemeyenler için özel bir ürün. Dayanıklı bir başlık, kaliteli hoparlörler, gürültü engelleyici mikrofon, performans takip sistemi, aynı zamanda şarj özelliği de olan bir cep telefonu tutucusu. Hepsi tek bir üründe:

Kendi robotunu kendin yap: Acer

Acer'ın bu özel projesi bulut teknolojilerini kullanarak cihazlar üretmek isteyen kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Programcılık ve donanım eğitimine sahip olmak yerine fikre ve uygulamaya odaklanmak isteyenlerin kolayca prototip üretebileceği bu ürün özellikle eğitim alanında çığır açacak gibi duruyor.

Cep telefonlarına tam koruma: MOLS

MOLS shockproof kılıflar cep telefonlarını 2 metreden düşüşlere karşı tam koruma altına alıyor. Canlı Yayın ürünü tanıdık, cep telefonlarını yere atıp test ettik:

Kağıda yaz, ekranda gör: Wacom tablet

Kalem teknolojisinde çığır açan ürünleriyle öne çıkan Wacom'un sıradan bir kağıdı bir tablete dönüştüren, yazıp çizdiğiniz her şeyi iPad veya Android tabletinize aktarmanıza imkan veren Wacom Bamboo Pad'i mercek altına aldık:

Okuyucu Yorumları