İnceleme: Overpass

Toprak ve çamurla boğuşmadan koltuğunuzda deneyebileceğiniz stratejik bir sürüş simülasyonu

İnceleme: Overpass

Spintires oyunlarının tümünü severek oynamıştım. Konsolda yarış simülasyonlarını da seviyorum ama hızdan çok doğaya meydan okuduğumuz tür daha çok hoşuma gidiyor. Dolayısı ile Overpass'i görünce bunu da denemem ve sizlere aktarmam gerektiğini düşündüm.
Oyun farklı ve alternatif yarış tiplerine odaklanan ve daha önce de Snow Motor Racing Freedom oyunu ile şansını deneyen, ismini pek duymadığımız Zordix isimli bir oyun geliştiriciye ait. Pek işlenmemiş bir yarış türünü konu alan yeni oyunları Overpass için de bu durum geçerli. Bu oyunda çeşitli arazilere karşı meydan okurken UTV ya da ATV türü araçları kullanıyoruz.

ATV kullanmak nedir ki demeyin

ATV kullanmak nedir ki demeyin

Oyunda yarış oyunlarından alışılageldiği üzere kariyer modu, hızlı yarış modu, split-screen, hot seat ve çevrim içi oyun modları yer alıyor. Elbetre Kariyer modunda bir maceraya atılmadan önce ya da herhangi bir çok oyunculu moda girmeden önce, "Quick Race" aracılığı ile önceden bol bol egzersiz yapmanızı da öneririm.
Kullandığınız araçların ATV olduğuna bakarak Overpass'i küçümsemeyin. Bu oyun öylesine bir yarış oyunu değil bir simülasyon. Zordix, UTV ve ATV araçlar üzerinde inanılmaz çalışmış ve oyunun çok iddialı bir fizik motoruna sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Karşımıza çıkan engebeli arazide bulunan birçok farklı obje, aracımızı bambaşka şekillerde etkileyebiliyorken, benzeri şekilde aracın ağırlık merkezi ve kontrolünü de elverdiğince dengelememiz gerekiyor.

Hangi koşula hangi vites gerekli?

Hangi koşula hangi vites gerekli?

Oyun kontrolleri çok karışık değil. Ancak zaten burada zor olan kontroller değil. Asıl zor olan aracı tanımak ve araziyi anlamak. Ayrıca, özellikle UTV'lerde bulunan 2WD, DIFF ve 4WD sürüş modlarının etkilerini iyi anlamak gerekiyor. Hangi arazi koşullarında aracın hangi özelliğini aktif etmeniz gerektiğini bilmek büyük önem taşıyor.
Nispeten az engebeli ama çamurlu arazide 4WD ile gitmek uygunken, sık taşlardan ve tekerlekler arasında yükseklik farklı oluşacak durumlarda "DIFF" (difransiyel kilidi) modunu aktif etmeniz gerekiyor. Bolca tırmanma, keskin dönüş, çamur ve benzeri zorluklar bu oyunun temelini oluşturuyor.

Sorunları yok değil

Sorunları yok değil

Doğaya karşı meydan okumayı sevenler için oyun oldukça eğlenceli ama sorunsuz da değil. Örneğin sabitlenmiş kamera açısı bazen insanı çıldırtabiliyor. Ayrıca Kariyer modunda hazırlık turu olmaması da kendinizi hazırlamanızı engelliyor.
Overpass kesinlikle benzeri olmayan bir stratejik sürüş simülasyonu. Herkese hitap etmiyor olabilir. Ama UTV ve ATV tarzı araçları ve onları kullanmayı sevenler ya da gerçek hayatta deneme şansı bulamamış olanlar kaçırmasın.

70

Platform: XONE/PS4/PC
Yapımcı: Switch Zordix
Dağıtım: Bigben Interactive
Tür: Yarış
Bağlantı: https://play-overpass.com/

Okuyucu Yorumları