İngiliz Ordusunda Teknoloji Yarışması

İngiltere ordusu, teknolojik ilerlemeyi hızlandırmak için yarışma düzenliyor!

İngiliz ordusundan yarışma

Askeriyeye teknoloji sağlamak normalde zorlu bir iş olabiliyor. Bu alanda aşılması gereken pek çok test var. Kullanılacak cihazların operasyonlara veya çatışmalara taşınmadan önce güvenilir, sağlam ve tamamen geliştirilmiş olmaları gerekiyor. Bu da teknolojinin yavaş gelişmesi anlamına gelebiliyor.

İngiliz Ordusu, teknolojinin gelişimini hızlandırmak için firmaların en iyi fikirlerini sundukları ve zorlu testlerden ve incelemelerden geçerek en iyilerinin seçildiği ve yatırım yapıldığı bir etkinlik düzenliyor.

Her yıl düzenlenen Army Warfighting Experiment (AWE) ile her boyutta firma, fikirlerini arenada karşılaştırmak için çağrılıyorlar. Ayrıca küçük firmalar, katılım için özel bir destek alıyorlar. Bu fikirlerin arasından en fazla potansiyele sahip olanlar seçiliyor ve seçilen firmalar, Ordu'daki uzmanlara fikirlerini anlatıyorlar. Daha sonra da ordunun deneme ve geliştirme üniteleri (TDU) ekipmanları doğruluyor ve beklendiği gibi çalıştıklarından, gerçek bir savaş durumunda kullanılabileceğinden emin oluyor.

Başarılı projelerin arkasındaki firmalar, ordunun gerçekçi durumlardaki testlerine ve gerçek askerlerin ellerinde nasıl çalıştıklarının öğrenilmesinin gözlemlenmesine davet ediliyor.

2018 AWE yarışması insansız hava ve kara araçlarına, ve bunları destekleyen yazılımlara odaklıydı. 121 başvuru yapılmış, uzmanlar tarafından 104'e düşürülmüştü. Bu firmalar gösterim için çağrıldı ve 49 işletmeden 79 ürün bir sonraki adım için seçildi.

İngiliz Ordusunda Teknoloji Yarışması
BK Savunma Bakanlığı © UK Crown copyright 2019

Son testler için 21 firmadan 31 ürün rüzgarda, yağmurda ve çamurda test edildi. Başarılı olan ürünlerin arasında mikro-drone'lar, bir güçlendirilmiş gerçeklik ekranı, drone-bozan "silahlar" ve gözlem için fırlatılabilir robotlar bulunuyordu.

Bu yılın yarışması AWE 19 ise insanlı-insansız ekiplere odaklanacak. Firmalar, insanlı bir hava veya kara aracına destek olarak uzaktan çalışan veya otonom bir yardımcı için fikirlerini sunacaklar.

Bu yıl, yeni projelere yaklaşık 86 milyon sterlin, insansız hava gözlem sistemlerine 31 milyon sterlin, yeni Theseus sistemine 32 milyon sterlin, robotik savaş araçlarına 12 milyon sterlin yatırım yapılacak.

Okuyucu Yorumları