Instagram Direct'e Yeni Snapchat İşlevi!

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması, kendi kendine kaybolan fotoğrafları buraya da taşıdı!

Instagram'a yeni Snapchat'e işlevi!

Facebook'un Snapchat takıntısı devam ediyor. Firma kendi kendine kaybolan fotoğrafları şimdi de Instagram'ın mesajlaşma işlevi Instagram Direct'e taşıdı.

Yeni işlev sayesinde Instagram Direct üzerinden metnin yanında fotoğraf ve video yollamanız da mümkün. Üstelik bu görsel mesajlar, yalnızca belirli bir süre için gösteriliyor ve bu sürenin ardından alıcı, mesaja erişemiyor. Yani aynı Snapchat'teki fotoğraflı ve videolu mesajlarda olduğu gibi görüntü, birkaç saniye sonra tekrar göremeyeceğiniz şekilde yok oluyor.

Instagram daha önce de Snapchat'in işlevlerinden ilham almıştı. Bu şekilde ortaya çıkan Instagram Stories, Snapchat Stories'e çok benzeyen bir işlev ve takipçilerinizle kendiliğinden kaybolan "hikayeler" paylaşmanıza izin veriyor.

Yeni işleve ulaşmak için Instagram'ı güncelledikten sonra Instagram Direct gelen kutusundaki yeni kamera simgesine dokunabilirsiniz. Fotoğraf veya video gönderdiğinizde başarıyla gönderilip gönderilmediğini ve görüntülendiğini kontrol edebiliyorsunuz. Mesajınız sadece bir kez oynatılabiliyor ve eğer ekran görüntüsü alınırsa, bununla ilgili bir uyarı alıyorsunuz.

Yeni işlev şu an Android ve iOS'taki Instagram 10.16 güncellemesinde yer alıyor.

Okuyucu Yorumları