Intel'in Atom işlemcilerinin üretimi artacak

Intel'in bugünlerde AMD'den daha önemli bir rakibi var. Gözleri hedefte, Intel'den yeni planlar...

Intel Atom'a doping geliyor!

TSMC, Güney Tayvan'daki 300mm fabrikasında üretimi 2009 sonu itibariyle 6000 wafer'e, 2010'da ise 35000'e çıkartacağını açıkladı. Endüstri gözlemcileri, TSMC'nin üretimi bu derece arttırmasının sebebinin, Intel Atom çiplere gösterilen büyük talep olduğunu belirttiler. TSMC ise müşteri gizliliği sebebiyle bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.

Üretimi arttıracak olan bu fabrika, Intel'in Atom platformuyla çalışmaya başladığında ana işlemci imalat tesisi olarak kullanılacak. Digitimes'a göre TSMC işlemci üretimini bu yılın başlarında Fab 12'den Fab 14'e kaydırdı. Şimdi paketleme ve test ekipmanı satın alıyor ve 5.000 ila 6000 wafer'i Intel'in 40nm Atom tabanlı işlemcilerinin üretimine ayıracak.

Haberin devamında: Intel - TSMC birlikteliği ve Intel'in rakibi...

Mobil pazarda dev rekabet

Mobil pazarda dev rekabet
Intel'in Atom işlemcileri çok verimli

Bu yılın başlarında Intel ve TSMC Atom SOC işlemcinin üretiminde birlikte çalışacaklarını açıklamışlardı. Intel, Atom'u işlemler, IP, kütüphaneler ve tasarım akışları dahil olmak üzere TSMC teknoloji platformuna aktararak, Atom'u daha geniş bir uygulama alanına kavuşturmayı ve özellikle mobil alanda ARM ile rekabet etmeyi planlamıştı. Güçlü ARM işlemciler Intel' taşınabilir cihazlar pazarında zorluyor.

Üretim planlarını açıklamakla birlikte bütün Atom üretimini TSMC'ye bırakmadığının da altını çizmişti. Analizcilere göre geçen yılın son çeyreğinde 5 milyon Atom işlemci üretildi.

TSMC'nin Intel'in yeni Larrabee grafik çiplerini üretmeye de hazırlandığı söyleniyor. Intel Developer Forum'da tanıtılan bu grafik işlemcilerin, Tayvan'da üretilmediği belirtilmişti.

Okuyucu Yorumları