Intel yeni Core i7'si ile uçuyor...

Intel yeni Core i7 işlemcisi ile adeta uçuyor; daha yüksekten uçmak isteyenlere de bu şansı sunuyor.

Core i7 uçuyor!

Intel en hızlı masaüstü işlemcileri ünvanına sahip Core i7 Extreme Edition serisine bir yenisini daha ekledi ve birinciliğini perçinledi.

Intel'in Nehalem mimarisine sahip 45nm'lik yeni Core i7 975 işlemcisinin saat hızı 3,33 GHz. İşlemcide ayrıca dört çekirdekle eş hızda 8MB'lık L3 Smart Cache bir önbellek mevcut.

Core i7 975'te iki QuickPath Interconnect (QPI) 6,4GT/sn veri transferi sağlıyor. Ayrıca Intel'in performans arttırıcı SpeedStep (EIST), Virtualization (VT) ve TurboBoost otomatik hızaşırtma işlevleri de açık. Çekirdek ise çarpanı 25X. Ama kilitli değil. Yani size bu kadarı da yetmiyorsa daha uç hızaşırtmaları yapmakta serbestsiniz.

Her konuda üst seviyede olan Core i7 975'in fiyatı da kendisi gibi üst seviye. Bilgisayar mağazalarında 1.040$ ile 1.080$ arası fiyatlarla satışa sunulan işlemciden 1.000 adet alırsanız bin dolar seviyesinin altına ancak inebiliyorsunuz.

Bu kadar yükseklerden uçmak istemiyor, ama yine de performans da performans diyorsanız Core i7 920 modeline göz gezdirin. Nakit ödeme ile 500 TL seviyelerinde edinebileceğiniz ve kolaylıkla 4GHz seviyelerine hızaşırttırılabilen 920 de size özlediğiniz performansı fazlasıyla sunacaktır.

Okuyucu Yorumları