İnternet Devi, Drone mu Üretecek?

İnternetin dev isimlerinden biri, kendi drone'unu üretmek için önemli bir adım daha attı!

İnternet devi, drone işine girdi!

Kaybolan fotoğraflar ve videolar her zaman karlı olmayabiliyor. Bu yüzden de Snapchat ana firması Snap, diğer alanlara genişlemeyi amaçlıyor. Görünene göre girmeyi planladığı ilk yeni alan da drone'lar olabilir.

Snapchat'in drone'ları düşünmeye başladığına dair ilk söylentiler anonim kaynakların New York Times ile konuşmaları ile beraber Mart ayında ortaya çıkmıştı. O sıralarda söylenene göre firma, gökyüzünden fotoğraf ve video çekecek olan kendi drone'unu üretmeye çalışıyordu.

Şimdi de Buzzfeed'in haberine göre Snap, LA tabanlı küçük bir drone üreticisi olan Ctrl Me Robotics firmasını göreceli olarak ucuz bir fiyat olan 1 milyon dolara satın aldı.

Şu anda Snap'in kendi drone'unu mu satışa sunacağı yoksa sadece diğer cihazlar için yazılım ve aksesuarlar mı üreteceği belli değil. Ancak artık firmanın donanım piyasasına genişlemesinin Snapchat Spectacles'dan çok daha öteye gideceği kesin.

Ayrıca Ctrl Me Robotics'in kendi drone'larını üretme aşamasına ulaşıp ulaşmadığı da belli değil. Firmanın, diğer drone'lar için özel ürünler ve yazılımlar ürettiği ve film üreticilerinin havadan en iyi pozları yakalamalarına imkan tanımaya çalıştığı kesin ve bu da Snap'in ilgileneceği bir şey gibi gözüküyor.

Henüz Snap tarafından resmi bir açıklama yapılmış değil ve bu yüzden drone teknolojisinin ne yöne ilerleyeceği hakkında söylenenler sadece tahmin.

Okuyucu Yorumları