İnternet devi Google'da büyük deprem!

Google Google olalı bu kadar önemli bir değişim yaşamamıştı. İşte herkesi şaşırtan dev gelişme!

Google'da neler oluyor?

Bugün Google'da dengeler değişiyor. Arama devinin yaptığı açıklamaya göre, Eric Schmidt CEO görevini, Google'ın kurucularından Larry Page'e bırakıyor. Google'ı tamamen bırakmayacak ve tavsiye vermek amacıyla oturum başkanlığı yapacak olan Schmidt şunları söyledi;

"Uzun zamandır yönetim yapımızı nasıl daha basit hale getirebileceğimizi ve karar verme mekanizmamızı nasıl hızlandıracağımızı düşünüyorduk. Bireysel rollerimizi aydınlatarak, şirketin en tepesinde daha açık sorumluluk ve yükümlülük yaratacağız. Bence, Larry yönetmeye hazır ve hem onunla hem de Sergey'le daha çok uzun zamanlar çalışacağım için çok heyecanlıyım."

İşte yaşananların ardından gelen açıklamalar...

İşte yaşananların ardından gelen açıklamalar...
Eric Schmidt: Şimdi geri çekilme zamanı...

Ürün gelişimi ve teknoloji stratejileri bölümünü yönetmeye de devam edecek olan Larry Page şunları söyledi; "Eric son on yıldır Google'ı yönetmek adına çok iyi işler başardı. Zaten sonuçlar kendini gösteriyor. Dünyada başka, kurucuların bu kadar inatçı olmasına rağmen işi ustalıkla yönetebilen CEO yoktur. Eric şahane bir lider ve ben ondan çok şeyler öğrendim. Yeni pozisyonuma geçtiğim zaman onun öğütleri ve çabaları benim için paha biçilemez olacak. Google'ın önünde büyük fırsatlar var ve biz daha başlangıçtayız. Başlamak için sabırsızlanıyorum."

Google kurucularından Sergey Brin de, bu değişiklikten sonra zamanın büyük bölümünü şirkete adayacağını açıkladı. Google'daki büyük CEO değişimi 4 Nisan'da gerçekleşecek.

Okuyucu Yorumları