Internet Explorer 6: Bitir bitirebilirsen...

Microsoft bile eski tarayıcısı hakkında çok ağır sözler söylerken; IE6 neden bir türlü ölmüyor?

IE6: Bitir bitirebilirsen...

Microsoft, günümüzde büyük bir kitle tarafından kullanılan Internet Explorer 6'yı bitirme kampanyasına hak veriyor. Microsoft da insanların IE6'yı bırakıp Internet Explorer 8'e geçmesi gerektiğini düşünüyor. Bununla birlikte şirket politikası gereği Internet Explorer 6'nın fişini çekemiyor.

Microsoft'un Internet Explorer yöneticisi Amy Bazdukas "Arkadaşlar, arkadaşlarının IE6 kullanmasına izin vermez" diyor. Üstüne ilave ediyor "Internet Explorer 8'e geçişi sağlamak kesinlikle tüketicilere yaklaşımımızın bir parçası."

Internet Explorer 6'nın fişinin çekilememesinin bir diğer sebebini de yine Bazdukas'tan dinliyoruz "IE6 kullanımı istediğimizden çok daha fazla ve çoğu IE6 kullanıcısı şirketler." Kısacası şirketlerde geçişi sağlamak, ev kullanıcılarının geçişini sağlamaktan daha zor ve daha uzun bir süreç.

İnternet tarayıcı kullanım yüzdeleri

İnternet tarayıcı kullanım yüzdeleri
Internet Explorer 8 hızlı ve güvenli ancak çoğunlu IE6'ya devam diyor

En son yapılan araştırmalara göre dünya üzerindeki bütün internet kullanıcılarının yüzde 27.2'si IE6 kullanıyor. IE7 yüzde 23.1 kullanım oranıyla ikinci, IE8 ise yüzde 12.5 ile ikisinin de gerisinde kalıyor. Microsoft 2001 yılında IE6 ile tarayıcı piyasasının yüzde 95'ine sahipti.

Kullanıcıların IE6'dan daha üst sürümlere geçmemesinin bir sebebi de Çin ve Hindistan gibi ülkelerdeki korsan kullanım. Bu yüzden otomatik güncellemeleri kullanmayan kullanıcılar sorun çıktığında format atıp korsan Windows XP SP1 kurmayı yeğliyorlar. Bu yüzden de IE6 kullananların oranı çok yüksek kalmaya devam ediyor.

Microsoft'un IE6'ya neden hala destek verdiğini daha detaylı öğrenmek için bu haberimizi de kaçırmayın...

Okuyucu Yorumları