Internet Explorer 9: HTML5 nasıl olacak?

Microsoft'un Internet Explorer 9'da HTML5 desteğiyle ilgili farklı görüşler var. İşte detaylar...

IE9: HTML5 nasıl olacak?

HTML5'in parçalarından olan canvas, dinamik ve script edilebilir 2D şekil ve bitmap görsel render'ını sağlıyor.

Microsoft Internet Explorer 9'da HTML5 desteklemesine karşın henüz bu özelliği desteklemiyor. Üstelik bu konuda ilginç bir tartışma var.

Web 2.0 fuarında Microsoft bu özelliği koyacağına dair bir ifade kullanmamaya özen gösterdi. Chrome, Firefox ve Opera bu özelliği destekliyor ve "Küçük bir özellik, uygulaması kolay" tanımını yapıyor. Ama Microsoft bunun tam tersini söylüyor...

"Hayır büyük bir özellik"

Konuda birbirine uymayan pek çok açıklama ve görüş var

Microsoft ise bunun küçük bir özellik olmadığını düşünüyor, "Büyük bir özellik" diyor. HTML5 canvas'ın DirectX'i direkt internet tarayıcıya bağlamakta kullanılabileceği de söyleniyor.

Bu konuda neden bu kadar farklı iki görüş var ve neden Microsoft bu özelliği bu kadar önemsiyor ancak henüz ekleyeceğine dair bir açıklama yapmıyor, işte bu belirsizliğini şimdilik koruyor.

Bu olay çok farklı şekillerde yorumlanıyor. Rakipler IE9'un HTML5 desteğinde eksikler olacağını söylüyor, öte yandan karşı görüş Microsoft'un ağır ama sağlam adımlar attığını, ciddiye aldığı için tamamlamadan açıklamayacağını belirtiyor. Üçüncü ve şaibeli bir iddia ise IE9'un HTML5 desteğinde rakiplerini şaşırtacak bazı sürprizler olabileceğini aktarıyor.

Okuyucu Yorumları