"İnternete bir güvenlik sistemi gerekli"

Dev ABD teşkilatı, tüm internetin "büyük bir risk" altında olduğunu söyledi ve bakın ne önerdi!

"İnternet büyük risk altında"

Cuma günü Las Vegas'da düzenlenen hack'leme konferansında konuşan Ulusal Güvenlik Teşkilatı başkanı General Keith Alexander, internetin "yabancıların istilasına karşı" temel bir savunma sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Genellikle yönetim birimlerinin hack'lenmesi gibi yasadışı konuların konuşulduğu Defcon konferansında ilk kez bir NSA yetkilisi konuştu. Ancak General Alexander'ın katılımcılara dost gözüyle baktığı söyleniyor. General Alexander, konuşmasında şu sözleri de sarfetmiş: "Bazen isminiz kötüye çıkabiliyor. Benim açımdan sistemlerdeki açıkları bulmak üzere yaptıklarınız harika."

Alexander, konuşmasının devamında bugünkü internetin "istismar, bozgunculuk ve yıkıma karşı büyük risk taşıdığını" söylüyor. Alexander'a göre internet etkinliğini takip etmek büyük bir iş ve NSA bile bunu bazı temel erişimler olmaksızın yapamıyor.

İnternet trafiğini bir otoyola benzeten Alexander, NSA'nın bir izleyici olarak çalışmasını istiyor. NSA'nın interneti izlemeye yönelik bir prototipi bulunuyor. Bu sistemde internette kritik bir durum oluşması halinde NSA'ya otomatik olarak bir uyarı gidiyor.

Dünyanın en büyük istihbarat ve güvenlik teşkilatlarından bir tanesinin başında bulunan Alexander'ın hacker topluluğu ile iyi geçinmesi doğal olarak karşılanıyor.

Okuyucu Yorumları