iOS 7'de yeni simge kuralları!

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 7, uygulamaları kendi kurallarına göre yeniden biçimlendirecek...

iOS 7'de yeni kurallar!

Apple, yeni mobil işletim sistemi iOS 7'nin resmi tanıtımını geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Hazırladığımız ayrıntılı dosyada yeni sürümün temel farklarını ve getirdiği yeni özellikleri ele almıştık. Bildiğiniz üzere iOS 7'nin öncülleriyle kıyaslandığında en büyük farkı çok daha sade ve "düz" bir tasarıma sahip olması. Gelen son duyumlar, Apple'ın bu tasarım anlayışını sistemin her noktasında uygulamaya kararlı olduğunu gösteriyor: 9to5mac sitesi, iOS 6 için geliştirilen uygulamaların simgelerinin, yeni iOS'ta çok daha sade görüneceğini söylüyor.

Sitenin bildirdiğine göre iOS 7, uygulama simgelerindeki parıltıyı otomatik olarak ortadan kaldırıyor ve yeni tasarımla uyumlu bir şekilde sadeleştiriyor. Bunu yapmak için sistem bazı durumlarda tamamen farklı bir simge kullanmayı bile tercih edebiliyor. Sistem bu amaçla birkaç farklı noktaya göz atıyor. Örneğin gerekli görmesi durumunda uygulama mağazasında kullanılan simgeyi ya da geliştiricilerin belirlediği simgeleri kullanabiliyor.

Uygulama geliştiricilerin, ürün simgelerinin yeni tasarım anlayışıyla uyumlu olması için çalışmaya başlayacaklarına, kendi seçeneklerini oluşturacaklarına eminiz. Ancak onlar aradaki farkı kapayana kadar Apple işlerin yolunda gideceğinden emin olmak için gerekli adımı atmış.

Okuyucu Yorumları