iOS 8'de bunlar da olmalı!

iOS 7 harika bir işletim sistemi olabilir, ancak bu eksikler, iOS 8'de mutlaka yer almalı!

iOS 8'de bunlar da olmalı!

iOS 7, Tim Cook tarafından "iPhone'da şimdiye kadar yapılan en büyük değişlik" olarak tanımlanmıştı. Görsel ve kullanım açısından gerçekten de önemli değişiklikler sunan iOS 7, birçok yeni işlevi de beraberinde getiriyordu.

Ancak 2014'te ortaya çıkması beklenen iOS 8'de görmek istediğimiz birçok yenilik ve değişiklik var. Bazılarının Apple'ın anlayışına uymadığını bilsek de, bu isteklerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

1. Varsayılan iOS uygulamalarını değiştirin ve gizleyin

Apple'ın e-posta, web tarayıcısı ve haritalar için varsayılanları değiştirmemize izin verme ihtimali düşük. Ancak en azından onları gizleme işlevine sahip olabiliriz.

2. Ziyaretçi / çocuk hesabı

Apple'ın anlayışı, herkesin kendi cihazına sahip olmasından geçiyor. Ancak herkesin cebi Apple'ın hayal ettiği kadar derin değil. iOS'ta OS X stili kullanıcı hesapları görme ihtimalimiz düşük, ancak ayarlarımızın ve verilerimizin güvende kalmasını sağlayacak bir ziyaretçi veya çocuk hesabı işlevi hoş olabilir.

Daha iyi uygulama yönetimi

Daha iyi uygulama yönetimi

3. Daha iyi uygulama yönetimi

iOS 7'de uygulamalar otomatik olarak güncelleniyor, ancak bu daha da ileriye taşınabilir. Uygulamaları kaldırıp tekrar kurduğumuzda iCloud verilerini geri getirmek bizce çok kolay bir işlem olmalı. Bizce App Store'un uygulamalar için deneme sürümleri ve ücretli sürüm güncellemeleri sunması da gerekli.

4. Daha iyi uygulamalar arası iletişim

iOS'un en zayıf olduğu alanlardan bir tanesi, uygulamalar arası iletişim. iOS'ta bir uygulama sizi diğerine gönderdiğinde, bazen önceki uygulamaya geri dönmek mümkün olmayabiliyor.

5. Daha iyi belge yönetimi

iOS'un belgeler için merkezi bir erişim noktası sunması gerekiyor. Bu işi şimdilik Dropbox ile yapabiliyorsunuz. Mail uygulamasına belgeleri kolayca ekleyememek, 7. sürümüne ulaşmış bir işletim sistemi için gerçekten de ilginç.

6. Grup Facetime aramaları

Bire bir görüşme modeli harika olsa da, artık birkaç kişinin kendi telefonlarından aynı anda görüşmek istediği bir dönemdeyiz.

7. OS X Mavericks'teki gibi iOS uyarıları

OS X Mavericks'te uyarılar etkileşimli ve bulunduğunuz uygulamayı terk etmenizi gerektirmiyor. Böyle bir işlevin iOS'ta da var olmasını umuyoruz. Özellikle de Google'ın bunu başarıyla sunduğunu düşündüğümüzde.

Daha fazla "beni rahatsız etme" seçeneği

Daha fazla

8. Daha fazla "beni rahatsız etme" seçeneği

iOS 7'nin "beni rahatsız etme" işlevi harika, ancak sadece tek bir plan yapmanıza izin veriyor. Apple en azından hafta sonu ve hafta içi için ayrı planlar yapabilme imkanı tanısa, harika olabilirdi.

9. Daha kolay metin düzenleme

Apple'ın metin seçme, kesme, kopyalama ve yapıştırma gibi işlevleri ilk ortaya çıktığı zaman için oldukça iyiydi, ancak şu an rakip mobil platformlara kıyasla geride kalmış durumda. Bizce Apple'ın metin düzenleme işlevlerini baştan gözden geçirmesi gerekiyor.

10. Aynı anda iki uygulama

iOS her ne kadar basitliğe önem veren bir işletim sistemi olsa da, iki uygulamayı aynı anda görmeniz gereken zamanlar oluyor. Apple'ın böyle bir işlev sunma olasılığı düşük, ancak iPad ve daha büyük bir iPhone'a eklenecek ekranı bölme işlevi için hala ümidimiz var.

Okuyucu Yorumları