iOS 9'un "dilimleme" işlevi ertelendi!

iOS 9'un uygulama boyutlarını küçültecek olan işlevi neden ertelendi?

iOS 9 için sürpriz erteleme!

Apple'ın iOS 9'la birlikte sunma sözünü verdiği "uygulama dilimleme" (app slicing) işlevi, 16GB gibi kısıtlı depolama kapasitesine sahip iPhone'larda boş alandan tasarruf etmenizi sağlayacaktı. Ancak firma, iCloud'la ilgili bazı sorunlar nedeniyle işlevi henüz kullanıma sunamıyor.

Apple'ın geliştirici sayfasındaki bilgilere göre sorun, iCloud'a yedeklemeyle ilgili. Firma, geliştiricilere uygulamaların belirli kısımlarını belirli iPhone modelleri tarafından indirilmesi için işaretleme olanağı tanıyor. Bu sayede örneğin iPhone 6S sahipleri, bir uygulamanın iPad ve diğer iPhone modellerine özel kısımlarını indirmek zorunda kalmıyorlar. Buna da "uygulama dilimleme/inceleştirme" adı veriliyor.

Ancak bir iCloud hatası nedeniyle iOS 9 kullanıcıları, uygulamaların "evrensel" sürümlerini indirmeye devam ediyorlar. Apple'ın geliştirici sayfasındaki bir nota göre ise firma, uygulama dilimleme işlevini yakında bir güncelleme yoluyla kullanıma açacak. Yapılan açıklamaya göre şimdilik kullanıcıların herhangi bir şey yapması gerekmiyor.

Okuyucu Yorumları