Sızan yeni iPhone 15 görüntülerine göre Dinamik Ada, tüm modellere geliyor

iPhone 15'e ait olduğu söylenen CAD görselleri, serinin en ucuz üyesinde bile Dinamik Ada'yı göreceğimizi müjdeliyor.

Sızan iPhone 15 görüntülerine göre Dinamik Ada, tüm modellere geliyor

Yıl sonuna doğru alınması en mantıklı yeni iPhone, en ucuz iPhone 15 seçeneği olabilir. iPhone 15’in, iPhone 14 Pro ile aynı Dinamik Ada alanına sahip olması bekleniyor. Tıpkı temel iPhone 14'ün daha ucuz bir iPhone 13 Pro olmasına benzer bir şekilde, iPhone 15’in de iPhone 14 Pro'nun daha ucuz bir çeşidi olacağı tahmin edilebilir.

Sızıntılar ve söylentiler doğrulanamasa da, pek çok iPhone 15 raporu ve sızıntısı aynı şeyi gösteriyor. Bunların tamamı, CAD tasarımlarının sızmasıyla birlikte zirveye ulaştı. İlk olarak, CAD dosyalarına dayalı iPhone 15 Pro görselleri ortaya çıkmıştı. Şimdiyse CAD görsellerine dayalı bir şekilde standart iPhone 15 varyantını gösteren resimlere sahibiz. Bu görseller, Apple'ın iPhone X'ten bu yana kullandığı çentiğin bu yıl ortadan kalkacağını doğrular gibi görünüyor.

CAD dosyaları, temel iPhone 15 modelinin mevcut 6.1 inçlik panelden biraz daha büyük olan 6.2 inçlik bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Ekranın büyümesinin nedeni, iPhone 14 modeline göre küçülmüş olan çerçevelerle ilgili olabilir. Boyut değişikliği ile ilgili bir başka olasılık da ekran tasarımı. Apple, iPhone 15 modellerinde 2.5D cam kullanacak. Yani, ekran hafif bir eğriliğe sahip olacak. Ayrıca, CAD dosyaları doğru olmasa bile, yeni telefonların tamamının Dinamik Ada’ya sahip olması bekleniyor.

Telefonun altında ise bir USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Bu, dört iPhone 15 modeline gelen başka bir tasarım değişikliği olarak öne çıkıyor. Apple, Lightning bağlantısından vazgeçmek istemese de AB hükümleri sebebiyle USB-C'ye geçmesi artık zorunlu.

Arkada çift lensli bir kamera bulunuyor ve iPhone 14 Pro'nun geniş 48 megapiksel kamerasının iPhone 15 ve 15 Plus'a geleceğini iddia eden söylentiler var.

Son olarak, iPhone 15 CAD dosyaları, yanlarda fiziksel düğmelerin varlığını gösteriyor. İPhone 15 Pro ve Pro Max'in dokunmatik düğmelerine sahip olacağı iddia edilmişti.

9to5Mac ise, CAD görsellerinden bağımsız olarak, bir iPhone 15 prototipini gösterdiği söylenen fotoğraflar da yayınladı. Ve bu görüntüler, yukarıda gördüğünüz CAD çizimlerine benzer bir görüntü çiziyor.