iPhone 5C, 5S'in üçte biri kadar satıyor!

iPhone 5S, plastik iPhone 5C'ye tur bindirdi! Ama 5C'nin Apple'ı mutlu eden biryanı da var...

iPhone 5C fark yedi!

iPhone 5C'nin satışlarının iyi gitmediğini doğrulayan bir haber de İngiltere'den geldi. Rapora göre plastik gövdeli iPhone 5C, üst seviye iPhone 5S'in üçte biri kadar satıyor.

Kantar Worldpanel ComTech'in araştırmasına göre iPhone 5S, iPhone 5C'den üç kat fazla satarak ona fark attı. Böylece ortaya çıkan üretim kesintisi iddiaları bir kez daha desteklenmiş oldu. Durum yine de o kadar kötü olmayabilir. The Telegraph'a göre iPhone 5C, Apple'ın müşteri tabanını genişleterek birçok kullanıcının Apple ile tanışmasını sağladı. Plastik model, daha çok 49.000 doların altında gelire sahip "düşük gelirli" vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Bu gelir aralığındaki kullanıcıların iPhone 5S'i tercih etme oranı ise yüzde 21.

Strategic Insight direktörü Dominic Sunnebo ise daha ucuz iPhone sayesinde Android kullanıcılarının iPhone'a geçme şansı bulduğunu söylüyor. Sunnebo'ya göre iPhone 5C kullanıcılarının neredeyse yarısı rakip firmalardan geldi. iPhone 5S kullananların yüzde 80'i ise önceki iPhone'lardan geçiş yaptılar.

Apple, İngiltere'de yüzde 29 pazar payına sahip olsa da Android, yüzde 56 ile liderliğini sürdürüyor. Microsoft'un Windows Phone işletim sistemi ise alt seviye ceplerinin yardımıyla ülkede yüzde 12'lik bir kullanım oranına sahip.

Okuyucu Yorumları