iPhone 6'nın işlemcisi, hız testinde göründü

Tanıtımına saatler kalsa da, iPhone 6 sızıntıları devam ediyor: İşte sızan benchmark sonuçları!

Şimdi de performansı sızdı!

iPhone 6'dan sızan hız testi sonuçları, Apple'ın bugün tanıtılacak olan telefonunun performansında hatırı sayılır bir sıçrama olduğunu gösteriyor.

Weibo'da yayınlanan testler, "iPhone 7,2" tanıtıcı ismine sahip cihazın 1GB RAM ile geldiğini ve üzerinde 1.4GHz'te çalışan (muhtemelen çift çekirdekli) ARM işlemci taşıdığını gösteriyor. Bilgiler doğruysa iPhone'un RAM'inde herhangi bir yükseltme yapılmamış, saat hızı ise 1.3GHz'ten 1.4GHz'e yükseltilmiş demektir.

RAM miktarının aynı kalmış olması, hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak telefonun Geekbench'te elde ettiği puanlar etkileyici. Tek çekirdekte 1633 puana ulaşan iPhone 6, çoklu çekirdekte 2920 puan almış. iPhone 5S'in tek çekirdekte 1412 puan, çoklu çekirdekte ise 2540 puan aldığını ve iPhone 5S'in çok hızlı bir telefon olduğunu hatırlatalım.

Puanlardaki bu artışın sadece işlemci ve RAM'le ilgili olmadığı, diğer bileşenlerde veya yazılımlarda yapılan geliştirmelerle sağlanmış olabileceği düşünülüyor. Test sonuçlarının doğru olup olmadığına bugünkü tanıtım ışık tutabilir.

Canlı yayın: iPhone 6 ve Apple'ın diğer sürprizlerini herkesten önce görün. Tıklayın, izleyin!

Okuyucu Yorumları