iPhone 8, Apple'ı Yeni Zirvelere Ulaştırabilir!

Apple'ın satış rakamları, hisseleri ve araştırmacıların söyledikleri, güçlü bir iPhone 8'in Apple'ı zirveden zirveye taşıyabileceğini gösteriyor!

iPhone 8, Apple'ı uçurabilir!

iPhone satışları, Apple'ın para kazandığı asıl iş olmayı sürdürüyor. Bunu bilen Wall Street analistleri ve yatırımcıları, Apple'ın ekonomik sağlığının en güçlü işareti olarak iPhone satışlarının sayısına bakıyor.

Apple'ın gelirleri geçen çeyrekte artış gösterse de, aynı çeyrekteki iPhone satışlarında yaşanan yüzde 1'lik düşüş, hisselerin bir miktar gerilemesine yol açmıştı. O günden bu yana Apple'ın hisseleri kendisini toplamakla kalmadı, rekor seviyelere ulaştı. Firmanın hisseleri, Cuma günkü kapanışta 148,96 dolara yükseldi, böylece son altı ayda yüzde 41,8'lik bir artış kaydetmiş oldu. Buradan Wall Street'in iPhone satışlarındaki "duraklamaya" aldırmadığı, iPhone 8'in getireceği yeniliklerden heyecan duyduğu anlamı çıkıyor. iPhone 8'in Kasım'a kadar ertelenebileceğine dair dedikoduların bile hisseleri ilginç biçimde etkilemediğini görüyoruz. Bu tür haberler, önceki senelerde Apple hisselerini tepetaklak edebilirdi.

19 farklı analistin araştırma raporlarını eline geçiren MacRumors, 19 analistten 15'inin Apple hisselerinin fiyatlarının artacağına inandığını gördü. Bu analistlerden 12'si, Apple hisselerinin minimum 160 dolara ulaşacağına inanıyor. Brian White ve Robert Cihra ise hisselerin sırasıyla 185 ve 180 dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor. Diğer cepheye baktığımızda, tablonun olumlu olmadığına inanan Deutsche Bank'tan Sherri Scribner Apple hisselerinin 130 dolara düşeceğini söylüyor. Barclays'tan Mark Moskowitz ise firmanın hisselerinin 123 dolara kadar gerileyeceğine inanıyor.

Son senelerdeki iPhone satışları iyi seviyelerde olsa da Apple'ın en büyük büyümeye imzaya attığı telefon 2014'te çıkan iPhone 6 olmuştu. iPhone 8, yeni bir tasarımla ve telefonunu yükseltmeyi bekleyen çok sayıda kullanıcıyla bunu değiştirebilecek bir güce sahip. iPhone 7, görünüşünde büyük bir değişiklik yapmadan ve büyük bir yenilik sunmadan iPhone satışlarını üst seviyede tutabiliyorsa, yeni bir görünüme ve yeni özelliklere sahip iPhone 8 çok daha fazlasını yapabilir.

Okuyucu Yorumları