iPhone iş dünyasına uygun donatılmadı!

Çoğu zaman Blackberry ve Win. Mobile destekli ceplerle kıyaslanan iPhone'a şirketler nasıl bakıyor?

iPhone iş telefonu değil!

Berlecon Research ve Fraunhofer Institut ESK, iPhone 3G'nin iş dünyasında günlük kullanıma ne kadar elverişli olup olmadığını test etti. Sonuç: BlackBerry ve Windows Mobile rakiplerinin karşısında Apple telefonunun hiçbir şansı yok.

Buna göre araştırma iPhone'un e-postaları ve randevuları ActiveSync desteği sayesinde sadece Microsoft'un Exchange Server'ı ile eşitleyebilmesini eleştiriyor. Bu yüzden Lotus Domino veya GroupWise gibi diğer ürünleri kullanan firmalar iPhone'u ekstra yatırım yapmadan altyapıları ile birleştiremiyor. Bir diğer eleştirilen yanı ise iPhone'un basit taşınabilir depolama aygıtı olarak kullanılamamasıydı. Bilgisayara ekstra yazılım kurmadan veri aktarımı yapılamıyor. USB belleklerde olduğu gibi Tak & Çalıştır tekniğini işe yaramadığı vurgulandı. Ayrıca test eden kişiler bataryanın değiştirilebilir olmamasını da eleştirdiler, zira bu haliyle telefonu dışarıda taze enerji ile beslemek mümkün olmuyor. Araştırmaya göre iPhone 3G'nin UMTS desteği olmasına rağmen kullanıcının cihazı bir notebook'a bağlayıp modem olarak kullanması mümkün değil.

Firma ağlarının yönetiminde de bazı problemlerin ortaya çıkabileceği eleştirildi. Öncesinde BlackBerry için bir altyapı oluşturmuş firmalar iPhone için de ayrı bir altyapı oluşturmak zorunda kalıyor. Sonuç olarak güvenlik ilkelerinin oluşturulması ve yazılım dağıtımı Windows Mobile tabanlı akıllı telefonlarda olduğu gibi başarılı bir şekilde halledilemiyor.

Okuyucu Yorumları